Icoana de vatră în credința populară

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează joi 27 ianuarie 2022, începând cu ora 17.00, vernisarea expoziției “Icoana de vatră în credința populară” la sala „Florin Isuf”.

Etnologul Pompiliu Ciolacu a descoperit pasiunea pentru icoana de vatră la vârsta de 16-17 ani și de atunci nu a renunțat la ea. Chiar dacă spune că este un efort să găsească astfel de obiecte vechi și mai ales oameni care să încurajeze astfel de tradiții, Ciolacu nu a renunțat la aceste obiecte de cult.

A avut la nivel național numeroase expoziții, dar a câștigat și foarte multe premii la concursurile la care a participat împreună cu elevii de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu.

Etnologul a avut și expoziții internaționale în Polonia, Cehia și Franța, fiind trimis de Institutul Cultural Român, Muzeul Național al Satului, Muzeul Țăranului Român, Ministerul Turismului și CJCPCT Gorj.

Etnolog în cadrul CJCPCT Gorj, Pompiliu Ciolacu spunea că la Măceșu unde a copilărit a avut şansa să cunoască îndeaproape tradiţiile şi obiceiurile satului, care, pe atunci, încă se mai păstrau în forma lor arhaică.

Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: