Iepurași de ciocolată pentru copiii din Turceni

Chiar dacă Paștele va fi cum n-a mai fost vreodată și pandemia de coronavirus schimbă obiceiurile, în unele localități din județul Gorj tradițiile începute cu ani în urmă vor continua. Vorbim de fapte bune ce vor fi duse la bun sfârșit. În noaptea de Înviere, odată ce preoții și voluntarii din Turceni vor duce Lumina Sfântă credincioșilor la poartă, vor lăsa și câte un iepuraș de ciocolată pentru fiecare copil din casă.

Nu este prima acțiune de acest gen. Până acum, copiii primeau iepurașii de ciocolată la biserică, atunci când veneau să se împărtășească. În acest an, pentru că oamenii nu vor putea merge la slujba de Înviere, vor aștepta acasă Sfintele Paști și Lumina. Vor fi aduse de preoți și de voluntari.

Preotul paroh din satul Strâmba Jiu, din Turceni, Antonie Făiniș, a anunțat că tradiția va fi dusă mai departe așa că, și în acest an, copiii vor primi ciocolată, dar o vor primi acasă. „Chiar daca anul acesta, copiii din parohia noastră nu vor putea veni sambata, 18 aprilie, la biserică să se împărtășească, păstrăm totuși tradiția primirii de către copii a iepurașului de ciocolată ce va fi adus la casele lor sâmbată, odată cu Sfintele Paști, între orele 13.00 - 20.00. Anul acesta am avut-o din nou ca filantrop pe doamna Cristina Cilibiu, primarul orașului Turceni, și îi mulțumim pe această cale”, a fost mesajul părintelui.

Galerie foto


Vizualizări: 685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: