Un preot din Târgu-Jiu le vorbește credincioșilor pe facebook

În condițiile în care slujbele se țin cu ușile închise, iar enoriașii sunt ținuți departe de casa Domnului, un preot din Targu-Jiu comunică on-line cu credincioșii. Este vorba de preotul Marian Mărăcine din Parohia Vădeni, care le transmite credincioșilor ce trebuie să facă de Paște pe facebook.

Preoții trebuie să se adapteze din mers la indicațiile impuse de ordonanțele militare, care nu permit credincioșilor să vină la biserică în perioada stării de urgență.

Așa se face că preotul Marian Mărăcine s-a pus la punct cu tehnologia și comunică pe facebook în această perioadă cu enoriașii. ”Eu nu prea sunt familiarizat să folosesc facebook-ul și aș vrea ca cei care aveți acces să le transmiteți tuturor celor din parohie mesajul meu, pentru că sunt mulți care nu au telefoane sau facebook și e bine ca fiecare să știe ce are de făcut în această perioadă. Mă simt nevoit să spun câteva cuvinte prin intermediul tehnologiei, că nu ne putem vedea în biserică față în față din cauza restricțiilor care sper fie pentru ajutorarea tuturor”, a spus preotul Mărăcine.

Preotul le-a explicat credincioșilor cum vor decurge Sărbătorile Pascale în timpul stării de urgență. ”Cei care vor să dea lumânări la biserică să le aprindem de Înviere mi le vor da sâmbătă împodobite, când le vom duce paște. În această perioadă vom împărtăși doar credincioșii care sunt la pat sau muribunzi. Ceilalți se pot împărtăși după această perioadă, pentru că Dumnezeu este înțelegător și nu este nicio tragedie dacă nu sunt împărtășiți și spovediți înainte de Paște”, a mai explicat preotul.

Preotul din Vădeni le spune credincioșilor și ce trebuie să facă în noaptea de Înviere. ”Noi o să ducem paștele sâmbătă pe zi, iar credincioșii trebuie să le ia după ora 12 noaptea. Când se aud clopotele, credincioșii să spună Tatăl Nostru, să aprindă o lumânare în casă și să spună Hristos a Înviat. Lumânarea rămâne în casă și se aprinde la nevoie sau la rugăciune”, a mai spus Marian Mărăcine.

Vizualizări: 1,729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: