Ilegalitatea a învins în conflictul dintre Negrea şi şcoală

Profesoara de biologie scoasă forţat la pensie de conducerea şcolii ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu susţine că i s-a propus un târg de către inspectorul şcolar general Ion Işfan, pe care l-a refuzat. Nicoleta Negrea are vârsta legală pentru a se pensiona, dar potrivit legii poate rămâne încă trei ani la catedră dacă este titular şi dacă sunt ore. Ore nu mai sunt după o ilegalitate comisă anul trecut, când a fost aprobat un schimb de posturi între cealaltă profesoară de biologie a şcolii şi o tânără profesoară din Novaci. Organele de anchetă, deşi sesizate de Nicoleta Negrea, nu par să înţeleagă faptul că schimbul nu putea fi legal câtă vreme între cele două profesoare titulare nu era făcută o ierarhizare şi nu avea niciuna hârtie la mână că este titular pe 18 ore.

Schimbul de catedre între profesori este folosit de cei care se apropie de pensionare pentru a-şi vinde catedra unor profesori care prin examen abia au prins post la şcoli mai puţin bune. Schimbul este permis de lege între profesori titulari cu normă întreagă, ceea ce nu a fost cazul la Şcoala „Constantin Săvoiu”.

Ilegalitatea crasă, din păcate nedovedită de organele de anchetă, a lăsat-o pe Nicoleta Negrea în imposibilitatea de a continua activitatea. Aceasta a fost învinsă de sistemul de pile şi relaţii din Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Negrea spune că i s-a propus de Ion Işfan să se pensioneze şi să predea şase ore, dar a refuzat. Inspectorul şcolar general neagă târguiala.

 „Dulubei execută comenzile lui Işfan”

Nicoleta Negrea, profesoara de biologie de la Şcoala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, susţine că ISJ Gorj face presiuni să se pensioneze. Marţi, cadrul didactic a fost în audienţă la inspectorul general Ion Işfan, fiind prezentă şi directoarea Violeta Dulubei, de la Şcoala 8, unde a cerut să i se dea cele 16 ore de biologie din cadrul unităţii, întrucât este titulară şi nu există nici un alt act care să-i anuleze titulatura. ”Am constatat că în spatele acestei acţiuni este Işfan, iar Dulubei  execută comenzile lui. Din discuţiile purtate, s-a observat în mod evident că la comenzile acestuia a fost ridicată condica de prezenţă de la şcoala 8, în intervalul 01-14 09.2015, pentru ca eu să  nu apar prezentă, dar eu am depus cerere la secretariat în fiecare zi. Am cerut documentul care să-mi anuleze dreptul meu din 1990 la Şcoala 8, dar au tăcut, repetând întruna să mă pensionez şi că nu pot să-mi dea cele 16 ore”, a spus Nicoleta Negrea.

Işfan: ”Şcoala nu i-a dat acceptul să continue”

Potrivit cadrului didactic, atât directoarea Violeta Dulubei, cât şi inspectorul general Ion Işfan i-ar fi propus acesteia să se pensioneze şi să mai primească şase ore în cadrul unităţii şcolare la plata cu ora. Nicoleta Negrea a refuzat pe motiv că îşi doreşte toată catedra pe care este titulară de drept.  Negrea mai spune că, dacă ar fi acceptat târgul propus de Işfan şi Dulubei, ilegalitatea comisă de ei ar fi dispărut. ”Dacă voi primi cele 16 ore şi salariul cum am cerut şi la care am dreptul, la anul în timpul acesta, indiferent dacă cei doi vor mai fi sau nu la putere, eu o să fiu la pensie de la 01.09.2016”, a spus Nicoleta Negrea.

Inspectorul general Ion Işfan a spus ieri că nu el a fost cel care i-a propus cadrului didactic acest târg şi că rostogoleşte situaţia. ”Eu nu vreau să mă bag în toată chestia asta. Este o problemă care putea fi rezolvată la şcoală, şcoala putea să-i dea acceptul sau putea să nu-i dea acceptul. Nu i-am propus eu aşa ceva, a fost o discuţie cu doamna directoare, era o variantă să lucreze în continuare, dar ea a spus că nu, că vrea toată catedra. Dânsa ne-a dat în judecată şi a pierdut procesul, nu ştiu ce mai susţine dânsa”, a spus Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.  Directoarea Dulubei nu a putut fi contactată.

NICOLETA_NEGREA_2

Vizualizări: 352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: