În arest după ce au înșelat bătrâni cu produse contrafăcute

O grupare organizată specializată în înșelarea bătrânilor a fost destructurată joi de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Gorj. Cinci bărbați au fost reținuți 24 de ore, după ce au păcălit bătrâni să cumpere oale de duzină, la prețuri foarte mari.

Gruparea era formată din cinci bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 31 de ani, din județele Călărași, Teleorman, Galați și din municipiul București.

Aceștia organizau întruniri cu persoane vârstnice undeprezentau produse de bucătărie, gen seturi de oale, plite pe inducție cu proprietăți de preparare a hranei deosebite, pe care, în urma folosirii unor argumente dolosive, reușeau să le comercializeze la prețuri foarte mari în raport de valoarea acestora pe piață.

Mărfurile erau produse de serie, slabe calitativ, asemănătoare cu o marcă de înaltă calitate, pe care le procurau prin intermediul unor firme de curierat.

“În cadrul prezentării, cele cinci persoane își atribuiau competențe în domeniul medical și de specialiști în nutriție, reprezentanți ai unui grup specializat în sănătate și ai unei fundații de profil, pentru a câștiga încrederea clienților. În cauză a fost înregistrat dosar penal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 400.000 lei”, mai arată IPJ Gorj.

Față de cei cinci bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioada de 24 ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentați unității de parchet cu propuneri legale.

Vizualizări: 3,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: