În ce condiții acceptă Biden o nouă dezbatere cu Trump

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, s-a declarat luni dornic să participe la dezbaterea cu contracandidatul său republican, preşedintele Donald Trump, dacă experţii consideră că nu ar exista riscuri medicale ţinând cont că liderul de la Casa Albă a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, transmite Reuters.

Trump se afla luni în a patra zi de tratament pentru COVID-19 la un spital militar din apropiere de Washington, gravitatea bolii sale nefiind deocamdată clară.

Diagnosticul a ridicat semne de întrebare chiar despre siguranţa desfăşurării celorlalte două dezbateri televizate rămase până la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

A doua dezbatere Trump-Biden, care s-au confruntat prima dată săptămâna trecută, este prevăzută pentru 15 octombrie, la Miami, statul Florida.

''Dacă oamenii de ştiinţă spun că este sigură şi că distanţele sunt sigure, atunci cred că e bine. Voi face tot ce spun experţii că este adecvat să fac'', a afirmat Biden, care în weekend a fost testat negativ la COVID-19. El a făcut această declaraţie în statul Delaware, înainte de a se îndrepta spre Florida pentru evenimente electorale.

Chiar dacă va fi externat, Donald Trump va trebui să continue tratamentul întrucât el încă este supus administrării intravenoase a medicamentului Remdesivir. Perioada obişnuită de carantină pentru o persoană testată pozitiv la noul coronavirus este 14 zile.

O dezbatere între vicepreşedintele Mike Pence şi candidata democrată la postul de vicepreşedinte, senatoarea Kamala Harris, este programată pentru miercuri. Pence şi Harris au fost testaţi negativ la COVID-19. 

Vizualizări: 714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: