În ciuda lui Brexit, PE sprijină sprijinul de solidaritate în Marea Britanie

„Uniunea Europeană mobilizează 60 de milioane de euro în ajutor pentru pagubele provocate de inundațiile din Marea Britanie. Acest lucru confirmă solidaritatea UE prin intermediul bugetului său ", a declarat José Manuel Fernandes, deputat în Parlamentul European, purtător de cuvânt al Grupului PPE în cadrul Comitetului pentru bugete, și raportor pentru mobilizarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene pentru a acorda asistență Regatului Unit.

În decembrie 2015-ianuarie 2016, precipitații puternice și vânturi puternice au lovit 11 regiuni din Regatul Unit, ceea ce a dus la inundații și daune infrastructurii. Aceasta a provocat distrugerea infrastructurii publice și private, a locuințelor private și a devastării în agricultură.

La 26 februarie 2016, Regatul Unit a prezentat o cerere de mobilizare a Fondului de solidaritate al Uniunii Europene. În cererea lor, autoritățile Regatului Unit au subliniat că evaluarea daunelor era incompletă și că cifrele relevante erau doar provizorii. La 22 septembrie 2016, au prezentat dosarul final. "Când un stat membru are o problemă, alții colaborează și ajută în mod activ. Marea Britanie va beneficia de solidaritatea UE, în ciuda Brexit și de declanșarea articolului 50 ", a concluzionat raportoarea.

Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene vizează să permită Uniunii să răspundă rapid, eficient și flexibil la situațiile de urgență și să manifeste solidaritate cu populația regiunilor afectate de dezastre. Parlamentul European va vota în favoarea ajutorului de 60 de milioane de euro pentru Marea Britanie, mâine după-amiază. (Bruxelles, 4 aprilie 2017)

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: