În Românica se stinge lumina!

Nu-i e bine vacii noastre pentru că vine tata cu pielea pe băţ - spune o zicală de demult. Aşa este şi cu România; nu prea îi este bine că după ce s-a furat sau s-a împrăştiat tot acum vin unii şi-i iau şi pielea de pe ia. Funcţionarii publici sunt în stradă, cercetătorii la fel, medicii de familie, mai subţiri au ameninţat cu statul acasă în concediu de odihnă, muncitorii se mai gândesc,  ţăranii dau din colţ în colţ după o baniţă de porumb pe care s-o pună sub brazdă, profesorii stau la pândă, patronii concediază, iar hoţii mai îndrăzneţi ca niciodată dau spargeri după spargeri. La Parlament se votează bugetul, la Cotroceni se discută raportul CE pentru justiţie, iar milioane de oameni stau cu frica-n sân şi se închină de câte ori intră într-un magazin la vederea preţurilor care paralizează pensionarii şi provoacă fibrilaţii majorităţii consumatorilor care-şi duc zilele între plata ratei la bancă şi  grija a ceea ce pun la fiert în oală.

Guvernul săltăreţ al premierului Boc a început în forţă repezindu-se la tăiatul privilegiilor celor pe care-i considera „beneficiari nesimţiţi”. Am aplaudat, ne-am zis în gând „iete, al dracu’ mic, mic, dar hî!” şi ne-am liniştit repede. Mahării au rămas cu tot şi nemişcaţi  pe aceleaşi posturi care le aduc şi pensii şi salarii, iar Guvernul a luat foarfecele în mână şi a început să ajusteze tot de la amărăşteni, că i se părea că făcuseră şi ăştia burtă! Bravo neicuşorule, luaţi şi pilea de pe ei! Tot în boul care trage să dai, că în ăla care nu trage dai degeaba!

Cele două partide care asigură majoritatea confortabilă în parlament şi care au născut cu forcepsul Guvernul se ţin băţoase pe poziţii.  PSD  a vrut să-şi bage şi el în Guvern Udrea lor, pe blonda Natalia Intotero de la Hunedoara pe post de secretar de stat la MAE cu problemele minorităţilor. Săraca nu avea decât meritul că e măritată cu un italian şi pentru acest lucru o convinsese Geoană la şcoala de iarnă a tineretului PSD că e bună... de relaţii în MAE! Pentru că i s-a suflat postul de un PDL-ist, blonda va fi trecută, conform zvonurilor, la, nu râdeţi, protecţia consumatorului! Poziţia umilă a PSD-ului care a înghiţit tot ce se poate înghiţi în politică de la alegeri până acum este accentuată de poziţia lui Geoană care pe unde apucă se plânge presei că premierul nu vrea să-i numească şi lui un secretar de stat la justiţie în persoana Maiei Teodoroiu. D-na a mai lucrat în minister şi i-a făcut vânt afară ministrul Macovei. Până acum PDL-ul stă bine la punctele acumulate  în meciurile cu PSD. A rezistat eroic la pretenţiile PSD de a da de pământ cu fruntaşii democrat liberali pe care i-a numit ministrul Videanu în posturile cheie din termocentrale sau minerit, şi-a pus ce oameni a vrut şi unde a vrut, a luat cele mai bănoase ministere din Guvern şi se va alege cu un buget scărmănat şi subţiat de se văd coastele foamei. Până una-alta, dacă cele 7 miliarde de euro de la CE şi de la FMI promise, dar nevenite încă, nu vor sosi la timp, aici în Românica vom stinge lumina!

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: