Sfaturi pentru o recoltă bogată de castraveţi

Pentru a obține castraveți crocanți și fără amărăciune nu este suficient doar să alegeţi nişte seminţe. Mai jos vă prezentăm câteva sfaturi.

Alegeți soiurile
Încercați să alegeți soiurile de castraveți care cresc bine și dau roadă în regiunea dumneavoastră. De asemenea, merită să acordați preferință soiurilor rezistente la boli. De exemplu, castraveții Phoenix vă poate bucura cu roadă până în toamnă.

Irigați corect
O etapă importantă în îngrijirea castraveților, de care depinde calitatea legumelor, este irigarea. Acest proces trebuie să fie în concordanță cu condițiile meteorologice. Pe vreme caldă, castraveții se udă zilnic și doar cu apă caldă. Dacă temperatura scade brusc, atunci și udarea trebuie redusă. În același timp, castraveții trebuie să aibă suficientă umiditate, de altfel legumele devin amare.

Înlăturați lăstarii secundari
Lăstarii secundari consumă multă energie pentru a se dezvolta, dar nu dau roadă. Ca să nu ia energia din tufe, aceștia trebuie îndepărtați, până nu au crescut mai mari de 4-6 cm. Dar fiți atenți: castraveții au tulpini foarte fragile, deci lăstarii secundari trebuie înlăturați cu grijă. De regulă, cu o mână țineți frunza, iar cu a doua – ciupiți lăstarul. Dacă nu vă reușește să faceți acest lucru cu mâinile, atunci folosiți o foarfecă.

Nu uitați să fertilizați castraveții
Pe parcursul unui sezon castraveții trebuie fertilizați de câteva ori. Prima fertilizare are loc peste 15 zile după plantare, a doua – la începutul perioadei de înflorire, a treia și a patra – în perioada formării legumelor. Scopul ultimei fertilizări este de a prelungi perioada de formare a legumelor.

Este foarte important ca castraveții să primească suficient azot, deoarece acesta asigură creșterea normală a plantelor. Astfel, puteți hrăni castraveții atât cu îngrășăminte minerale, cât și cu cele organice sau le puteți alterna.

Soluția de plante sau gunoiul granulat de pasăre reprezintă îngrășămintea perfectă pentru castraveți. Pentru a pregăti soluția de plante trebuie să turnați 20l de apă peste 1 kg de iarbă sau compost și să lăsați amestecul la infuzat pentru câteva zile. După care, udați tufele de castraveți cu preparatul obținut, 10l de soluție (1 căldare) pentru 1m².

Amestecați solul periodic
Pământul din jurul castraveților trebuie amestecat după fiecare ploaie sau irigare. Puteți pur și simplu să-l străpungeți cu furca la o adâncime de 3-4 cm. Acest lucru este necesar pentru ca rădăcinile plantelor să poată respira.

Vizualizări: 5,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: