Încă doi șefi din CEO audiați în dosarul Bani pentru „Medințu“

Noi audieri în dosarul în care sunt judecați directorii din CE Oltenia Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu, pentru plățile compensatorii date lui Aurel Medințu, fostul director al Diviziei Energie. Au dat declarații la instanță fostul director Ion Petroniu și Vasile Boca, șeful de la juriști din CEO. A lipsit, pentru a doua oară, fostul președinte al Consiliului de Supraveghere Cristian Radu, cel care a dat declarații relevante în acest dosar.

Noul termen în acest dosar este 10 ianuarie, când vor fi audiați angajații de la CEO Sorin Olaru și Ștefan Popescu. Marți, la instanță au fost Ion Petroniu, fost director de Divizie în CEO, și Vasile Boca, șef la juriști, înlocuitor al Dorinei Jianu la acest compartiment. Fostul președinte al Consiliului de Supraveghere Cristian Radu nu a fost prezent nici de această dată, cerând amânare din cauza unor probleme medicale. Radu este cel care, prin declarațiile sale, l-a „îngropat“ pe Ciobotărică. Mai mult, este cel care l-a înregistrat ambiental pe Ciobotărică, pe care l-a provocat să discute despre anchetă.
În fața judecătorului, marți, Petroniu a spus că nu știe despre ședința la care s-au aprobat banii pentru Medințu și că nu a fost anunțat. Pe de altă parte, la termenul anterior, Delia Slăvulete, secretarul Directoratului, a spus că l-a anunțat pe Petroniu.
Juristul Vasile Boca este cel care a semnat alături de Dorina Jianu opinia juridică pentru acordarea plăților compensatorii. El a spus că a fost de acord ca Medințu să primească bani deoarece oricum ar fi primit acești bani deoarece i se cuveneau plăți compensatorii. Nu s-a spus însă dacă trebuia să primească 120 de mii de lei. El a fost întrebat dacă altcineva din companie a mai luat bani după ce a plecat din complex. El a răspuns că Laurențiu Ciurel. Boca a mai spus că în opinia juridică formulată pentru acordarea salariilor compensatorii se menționa că va fi înștiințat Consiliul de Supraveghere. În acest dosar sunt judecați Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu.

Vizualizări: 1,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: