Încă două sute de gorjeni trimişi în şomaj

Lichidatorul judiciar al uneia dintre firmele lui Nicu Sarcină trimite în şomaj în luna martie încă 206 de angajaţi. Este vorba despre paznici şi agenţi de securitate de la SC Fox One Security. Asta după ce în luna februarie au rămas fără locuri de muncă alţi 261 de paznici şi agenţi de securitate ai aceleaşi firme. Angajaţii de la SC Fox One Security îşi vor recupera salariile restante pe ultimele trei luni din Fondul de Garantare.

Aproximativ 500 dintre angajaţii de la firmele lui Nicu Sarcină au fost trimişi în şomaj de la începutul anului. Ultima notificare a sosit la AJOFM la sfârşitul săptămânii trecute şi vine din partea lichidatorului judiciar al SC Fox One Security. „În urmă cu câteva zile am primit o notificare din partea Siomax SRL, lichidatorul judiciar al firmei SC Fox One Security. Am fost anunţaţi de faptul că începând cu data de 12 martie se vor desface contractele de muncă pentru 208 angajaţi, paznici şi agenţi de securitate. Este a doua notificare venită din partea lichidatorului judiciar. În prima notificare am fost anunţaţi că vor fi trimişi în şomaj 261 de paznici şi agenţi de securitate începând cu data de 23 februarie”, a declarat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Primele disponibilizări de la firmele lui Nicu Sarcină au fost făcute în data de 5 februarie, când au fost trimise în şomaj 29 de persoane de la Grimex. „Firma SC Fox One Security a depus dosarul pe Fondul de Garantare pentru ca oamenii să primească salariile pe ultimele trei luni. Mulţi dintre foştii angajaţi spun că au salariile neplătite chiar şi de şase luni, însă Fondul de Garantare nu acordă mai mult de trei salarii”, a mai precizat Ana Maria Niculescu.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: