Încă o dezamăgire pentru părinţii bebeluşului mort în Spitalul Târgu Jiu

Încă o dezamăgire pentru soţii Ramona şi Cosmin Bădoiu Oiţă, după ce în urmă cu circa o lună bebeluşul lor a murit cu doar câteva ore înainte de a fi adus pe lume! Cei doi sperau ca vinovaţii să fie traşi la răspundere de conducerea spitalului, însă mare le-a fost uimirea să afle că moartea fetiţei mult dorită a fost sancţionată cu doar câteva sute de lei. Acum, familia Bădoiu Oiţă aşteaptă ca poliţia să-şi facă datoria. Cosmin Bădoiu Oiţă spune că va lupta pentru ca vinovaţii să plătească cu adevărat pentru că le-a spulberat visele. Reacţia familiei greu încercate, precum şi cea a reprezentanţilor Spitalului Judeţean, marţi seară, la Accent TV, începând cu orele 19.00, la emisiunea Ediţie Specială!

Ancheta internă a Spitalului Judeţean Târgu Jiu, care a arătat că Ramona Bădoiu Oiţă nu a fost supravegheată pe timpul nopţii şi că a fost ignorată în momentul în care a sesizat personalul medical că are dureri, s-a lăsat doar cu o sancţiune de 10% din salariu pe o perioadă de trei luni pentru asistenta medicală. Ginecologul Adrian Tetileanu şi-a anunţat demisia din funcţia de medic şef, dar asta în semn de protest pentru că s-ar duce o campanie împotriva medicilor.
Toate astea au adus familiei Bădoiu Oiţă încă o dezamăgire. „Am văzut comunicatul spitalului, am fost foarte dezamăgiţi. Era de aşteptat că nu se vor lua măsuri, să li se interzică să mai practice meseria medicului Tetileanu, iar asistentei să i înceteze contractul de muncă. Singura sancţionată, ironic vorbind, a fost asistenta cu 10% din salariu pe trei luni. Numai în România viaţa unui copil mort se sancţionează cu 10% pe trei luni. Vă daţi seama ce educaţie şi ce nivel civic avem. Aşteptăm ca poliţia şi procuratura să-şi facă datoria, că din partea Colegiului Medicilor şi al anchetei internei n-aveam nici o aşteptare. Aşteptăm ca poliţia şi procuratura să-şi facă datoria”, a declarat Cosmin Bădoiu Oiţă.
Durerea familiei este cu atât mai mare cu cât aducerea pe lume a fetiţei, care n-a mai apucat să vadă lumina zilei, era un moment aşteptat de întreaga familie. „Abia aşteptam această fetiţă, ne doream foarte mult un copil, atât eu, cât şi soţia şi părinţii noştri. E foarte greu, ne pregătisem din timp, soţia cumpărase tot felul de hăinuţe pentru fetiţe, cumpărasem pătuţ. Cumnatul meu ne aduse un pătuţ foarte frumos de la Bucureşti, abia aşteptam să-l montăm. Ştiam că nu era nici o problemă, ne pregătisem ca orice părinţi care aşteptau să vină pe lume un copil foarte dorit, dar toată bucuria noastră ne-a fost stricată de doamna asistentă Moţa, de domnul Tetileanu şi de toţi care trebuiau să se ocupe de caz”, a precizat Cosmin Bădoiu Oiţă.
REGRET
Familia Bădoiu Oiţă regretă că nu a ascultat de sfaturile prietenilor de a ocoli spitalul din Târgu Jiu. „În timpul sarcinii, soţia mea nu a avut nici o problemă, nu a fost nici o problemă nici ea, nici sarcina. Soţia mea a făcut toate analizele posibile, la o clinică privată şi nu a ieşit nimic suspect. În momentul în care era vreo complicaţie, ne puneam unele semne de întrebare şi nu rămâneam aici, mergeam spre Craiova sau Bucureşti, unde chiar am fost îndrumaţi de rude ale noastre. Era o simplă operaţie de cezariană, care dacă se făcea la timp nu era nici o problemă”, a declarat Cosmin Bădoiu Oiţă.

Vizualizări: 3,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: