Încă o maşină arsă într-o parcare din Târgu Jiu

Un incendiu puternic s-a produs ieri dimineaţă într-o parcare din municipiu, unde un gip s-a făcut scrum, iar o altă maşină a fost distrusă parţial de flăcările care au izbucnit din cauze încă necunoscute. Ambele autoturisme aparţin aceloraşi proprietari care mai au încă o maşină spre folosinţă.

Focul a fost observat de locatarii din blocurile învecinate în jurul orei 4.00, incendiul producându-se în zona cartierului CAM. Panicaţi, oamenii şi-au scos maşinile proprii din parcare ori au încercat să stingă ei focul cu instinctoarele, până la venirea unui echipaj de la pompieri. „Am coborât imediat pentru că am observat maşina vecinului în flăcări şi am tras-o pe a mea pentru că ardea lângă ea şi îmi era să nu se întindă la a mea”, spunea un locatar, în timp ce altul a povestit cum a încercat să potolească focul. „Dormeam, normal, la ora aia, şi am auzit gălăgie în parcare. M-am uitat pe geam şi am văzut focul, am coborât jos şi am luat un stingător de la mine din maşină şi am dat pe asta a neagră că se încinsese de la aia care arde lângă ea. Am reuşit să o salvăm cât de cât până au venit pompierii”, a menţionat un alt locatar din zonă.

Oricum, cele două maşini afectate de incendiu erau „invidia” parcării, după cum toţi cei cu care am discutat au recunoscut acest lucru. Autoturismele arătau foarte bine, iar proprietarii spun că la Jeep-ul făcut scrum aveau piese unicat inclusiv pentru Germania, maşina fiind făcută pe comandă. „Noi mai apucarăm să o împingem pe asta mică, a neagră, că la ailaltă nu mai aveam ce-i face. Oricum erau maşini de maşini. Gipul care arse era maşină americană, luată de la nemţi, iar asta, cealaltă, Seatul, era şi destul de nouă, că amândouă sunt făcute după 2000. Nu mai vorbim de dotări că numai proprietarii le ştiu probabil”, afirma un vecin.

Incendiu de mii de euro

În doar câteva clipe, maşina luată la mâna a doua din Germania cu 20.000 de euro, la mâna a doua, s-a transformat într-o torţă uriaşă, arzând aproape complet sub privirile neputincioase ale pompierilor. Aceştia spun că aveau asigurare full Casco pentru ambele maşini şi speră să fie despăgubiţi. Oricum, ei trebuie să transporte acum ambele maşini cu platforma în Germania, operaţiune care va costa firma de asigurări. Pompierii au constat, deocamdată, că focul s-a extins din interiorul maşinii spre zona motorului, după care flăcările puternice au afectat şi Seatul din apropiere. „Când am sosit noi la faţa locului, focul se manifesta cu violenţă. Din primele concluzii putem aprecia că incendiul a izbucnit în zona din faţă a autoturismului, deşi scaunele nu erau încălzite electric, pentru a fi acesta un posibil motiv. Focul s-a exstins apoi la bord şi spre zona motorului. Lângă acest autoturism se afla o altă maşină, care a fost avariată pe partea dreaptă, fiindu-i afectată caroseria şi oglinda retrovizoare de la temperatura ridicată. Luăm în calcul mai multe variante, inclusiv o posibilă acţiune premeditată, mai ales că şi proprietarii susţin că focul nu putea să izbucnească din senin”, a menţionat un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Pompierii nu exclud nici varianta unei defecţiuni la instalaţia electrică, însă proprietarii celor două maşini nu cred în această variantă. Aceştia se întreabă cum de nu s-a produs defecţiunea respectivă în Germania, ci tocmai în România, într-o parcare în care toţi vecinii le invidiau maşinile pe care le aveau.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: