Încă o stațiune turistică de interes local în Gorj

Vești bune pentru o localitate din Gorj ce atrage mii de turiști. Runcu a devenit stațiune turistică de interes local. Acest statut va ajuta la dezvoltarea comunei, dar și la promovarea acestei zone în rândul turiștilor. 

Cheile Sohodolului reprezintă destinația preferată de cei care ajung în localitatea Runcu. Zeci de pensiuni au fost ridicate în zonă în ultimii ani. 

În total, 35 de localități au devenit, din aceste zile, stațiuni turistice de interes local. Printre acestea se află comune din județele Cluj, Maramureș, Bihor, dar și „zona turistică a municipiului Caracal” din judeţul Olt și oraşul Dărmăneşti din judeţul Bacău.

Anunțul a fost făcut de ministrul Turismului: "România are 35 noi stațiuni turistice de interes local. Începând de acum, acestea se vor putea bucura de noi oportunități de dezvoltare, printre care menționez atragerea de investitori și finanțări, în scopul maximizării potențialului zonelor și, foarte important, o creștere a numărului de vizitatori. Destinațiile cărora le-a fost acordat noul statut vor putea fi parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, având de acum posibilitatea, conform criteriilor mininale, să înființeze și să operaționalizeze o astfel de entitate la nivel local”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.

Vizualizări: 2,824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: