Încă o vară cu drumuri pline de gropi şi semafoare

Ion Călinoiu a inspectat ieri şantierele de pe principalele drumuri naţionale aflate în lucru în judeţ şi spune încă odată că va cere rezilierea contractului cu firma din Ungaria care ar trebui să modernizeze tronsonul dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu. Pe tronsonul de la Filiaşi la Rovinari se munceşte mult mai bine, chiar dacă nici spaniolii de acolo nu sunt cu lucrările în grafic, semn că toată vara vom da în gropi şi vom aştepta la semafoare până când drumarii vor avea bunăvoinţa financiară să îşi onoreze contractele semnate cu statul român. Şeful Consiliului Judeţean spune că de la Târgu Jiu la Rovinari nu există nici măcar muncitori care să presteze lucrările începute, pe traseu putând fi însă găsite utilaje abandonate, pe unele dintre acestea scriind "de vânzare". Călinoiu şi-a anunţat din timp vizita pe tronsonul respectiv, însă niciun reprezentant al firmei de construcţii nu l-a onorat cu prezenţa, motiv pentru care şeful Consiliului Judeţean spune încă odată că singura soluţie pentru modernizarea drumului o reprezintă rezilierea contractului cu firma din Ungaria, lucru pe care îl poate face doar Ministerul Transporturilor. 
 "Pe drumul acesta nu se lucrează de niciun fel, ba chiar am întâlnit utilaje pe care scria că sunt de vânzare. A venit pe acolo un reprezentant al firmei de consultanţă în proiect, dar nu a ştiut ce să spună despre faptul că nu se lucrează. Singura soluţie este rezilierea pentru că ei nu au capacitatea de a executa lucrările din contract. I-am chemat pe teren şi nu au venit, le-am spus că va veni şi presa şi tot degeaba, deci e clar că nu mai prea avem ce vorbi cu ei", spune Călinoiu.
 Şeful Consiliului Judeţean a fost în vizită şi la tronsonul dintre Câlnic şi Târgu Jiu, primind asigurări că până la sfârşitul anului cei 19 kilometri plini de gropi vor deveni o şosea pe care şoferii vor merge de plăcere. "Aici se lucrează, nu sunt probleme. Sunt asigurate fondurile pentru această lucrare dintr-un credit luat de la Banca Europeană de Investiţii şi în 9 luni ar trebui să fie totul gata. Sunt două firme, una din Craiova şi alta din Băile Herculane, care au câştigat licitaţia şi, din ce am vorbit cu reprezentanţii lor, până la sfârşitul anului vor mai avea de lucru cel mult stratul de uzură, restul lucrărilor urmând să fie încheiate la timp", mai spune şeful Consiliului Judeţean.
 


Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: