PSD îşi pune oamenii la ITM Gorj

Consilierul municipal Traian Pătrăşcoiu şi consilierul judeţean Vasile Râbu, din partea PSD Gorj, sunt noii şefi ai Inspectoratului Teritorial Judeţean de Muncă, după concursul organizat ieri la Bucureşti pentru a treia oară. Ei vor face echipă cu Alexandru Căruntu, cel care, de fapt, a condus instituţia în ultimul deceniu.
 Cei doi social-democraţi au fost concuraţi de reprezentanţi ai PDL Gorj, la cele două verificări anterioare ale proiectelor manageriale depuse de fiecare comisia de jurizare acordând note egale fiecărui candidat. Pătrăşcoiu a declarat ieri, la sfârşitul zilei de concurs, că, de data aceasta, el şi colegul său de partid au reuşit să obţină note mai mari şi chiar să semneze contractele de management cu Ministerul Muncii. "Noi am semnat, acum mai rămâne să semneze şi domnul ministru. Teoretic, ne putem considera în funcţie pentru că avem şi drept de semnătură pe documente, dar practic aşteptăm să fie parcurse toate etapele birocratice pentru a ne intra în pâine. Eu unul nu vreau să merg la Inspectorat fără ca toate actele să fie în regulă şi definitivate şi, eventual, să se întrebe vreunul dintre subordonaţi ce caut şi eu pe acolo", a menţionat Pătrăşcoiu.
 Noul şef al ITM Gorj îl va avea ca adjunct pe probleme de securitate minieră pe Vasile Râbu, fost şef al exploatării miniere Motru până în luna martie, când s-a pensionat. Râbu a condus până atunci şi PSD Motru, a doua mare organizaţie de partid din judeţ, locul său la organizaţie fiind luat de Dorin Hanu, primarul municipiului. Un alt adjunct al lui Pătrăşcoiu este Alexandru Căruntu, cel care a fost adjunct şi în ultimii 10 ani şi care a asigurat şi interimatul în fruntea instituţiei începând cu anul 2005.
 Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a fost condus interimar în ultimii ani după ce fostul director Horia Şerban a fost transferat la Bucureşti. Modul de ocupare a funcţiei de conducere i-a adus un dosar penal de corupţie fostului ministru al muncii, Paul Păcuraru, dar şi deputatului PNL de Gorj, Dan Ilie Morega. Conform procurorilor, Morega i-ar fi cerut lui Păcuraru numirea unui director în schimbul favorizării firmelor fiului ministrului în obţinerea unor contracte la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, în a căror structură de conducere deputatul liberal se afla în acel moment.


Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: