Încă un accident în „intersecția morții” de la Câmpu Mare spre Săcelu

O femeie de 70 de ani din Craiova și-a pierdut viața sâmbătă într-un accident rutier produs în intersecția dintre Drumul Național 67 Târgu Jiu - Râmnicu Vâlcea și drumul secundar de la Târgu Cărbunești spre Săcelu. Femeia se afla în mașina condusă de nepotul său, un tânăr de 21 de ani din Craiova, care nu a oprit la semnul STOP pentru a se asigura suficient încât să fie sigur că nu există nici un pericol.

Începător, șoferul craiovean a lăsat impresia că se asigură, dar nu suficient, după cum a povestit Gheorghe Bălă, un bărbat de 40 de ani din Novaci, aflat la volanul autoutilitarei care circula pe drumul cu prioritate.

„Noi veneam dinspre Bengești spre Târgu Jiu și, în primul moment, băiatul cu Loganul a încetinit. L-am văzut cum s-a uitat stânga dreapta, iar după aia a ieșit direct în față. Nu îmi dau seama ce a făcut, ce s-a întâmplat. Impresia mea este că a crezut că el este pe drumul cu prioritate. Eu am încercat să fac dreapta ca să îl evit, dar tot nu m-a observat, a accelerat și a intrat direct în mine. Apoi a coborât din mașină, că el nu avea nimic, am încercat să acordăm primul ajutor și tot timpul după aceea se ținea cu mâinile de cap și îi părea rău pentru ce se întâmplase”, a povestit șoferul novăcean. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest în privința stabilirii alcoolemiei, rezultatul indicând valoarea zero.

La locul accidentului au venit echipaje de descarcerare și mai multe ambulanțe care i-au preluat pe răniți pentru a-i transporta la spitalele din Târgu Jiu și Târgu Cărbunești. Pentru ca bătrâna de 70 de ani să fie scoasă din mașina condusă de nepotul său, pompierii au trebuit să taie pur și simplu plafonul autoturismului. Loganul a devenit decapotabilă, dar, în ciuda eforturilor făcute de salvatori, pentru bunica șoferului craiovean nu s-a mai putut face nimic. Pe numele tânărului a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Intersecția în care s-a produs nenorocirea este cunoscută pentru numărul mare de accidente de acest gen. Mai multe cruci puse pe marginea drumului amintesc de cei care și-au pierdut viața aici. Zona respectivă este amenajată corespunzător, există relantoare de viteză, șoferii care vin din drumul secundar spre cel principal fiind obligați să reducă viteza, iar indicatoarele rutiere sunt la locul lor. Zilele trecute drumarii chiar tăiaseră iarba și vegetația astfel încât vizibilitatea să fie cât mai bună. Șoferii sunt de părere că în zonă ar trebui amenajat un sens giratoriu, care ar obliga pe toată lumea să reducă viteza. „Un giratoriu cred că ar fi mult mai bun pentru că, altfel, pentru intersecția asta nimeni nu face nimic. Au fost atâtea accidente, vin mulți din alte zone, care nu știu cum e aici, cred că ei au prioritate, că vin pe drumul dinspre Cărbunești cu viteză și intră aici în plin. Se întâmplă cum fu acum, de muri doamna și e păcat să fie atâtea vieți pierdute. Cred că cei în drept ar trebui să caute o altă soluție pentru că altfel o să tot fie nenorociri din astea”, a spus un șofer.

Vizualizări: 7,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: