Încă un sindicat din CEO îi scrie lui Cîțu

Sindicatul Energetic Craiova, condus de Gelă Ionescu, a transmis mai multor miniștri și premierului Florin Cîțu o listă de revendicări.

Prima ține de parlament și se referă la adoptarea proiectului de lege privind pensionarea mai devreme a salariaților din termocentralele pe cărbune. “Menționăm că votarea acestui proiect are ca rezultat recunoașterea condițiilor grele de muncă pentru lucrătorii din cadrul CE Oltenia, precum și eliminarea discriminărilor dintre aceștia”, se arată în document.

O altă solicitare se referă la suportarea de către guvern a costurilor cu certificatele de carbon, dar și scutirea companiei de plata certificatelor verzi și a taxei de rețea pentru energia utilizată în procesul de producție.

O a treia cerere este legată de pachetul social pentru minerii și energeticienii disponibilizați, respectiv acordarea unui venit de completare timp de doi ani după concedierea colectivă.

Peste 700 de mineri vor fi concediați colectiv la 1 iulie doar cu plățile compensatorii oferite de companie, cele mai mici din istoria mineritului. Practic, vor fi concediați cei care îndeplinesc condițiile de pensionare până în aprilie anul viitor și fiecare primește atâtea salarii compensatorii câte luni mai are până la pensie. (M.M.)

Galerie foto


Vizualizări: 3,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: