Încearcă să stopeze în instanță o licitație a Direcției Silvice Gorj

Administrația locală din orașul Tismana încearcă să stopeze în instanță o licitație a Direcției Silvice Gorj. Licitația, programată pentru începutul lunii februarie, este pentru vânzarea Casei Miloșescu din localitate. Primăria Tismana nu vrea ca imobilul să fie înstrăinat, dat fiind faptul că terenul pe care este amplasată clădirea ține de domeniul public. Primarul Marian Slivilescu spune că ar vrea să cumpere casa, dar că prețul solicitat este exagerat ținând cont de starea în care se află aceasta.

Casa Miloșescu este situată în apropierea Mănăstirii Tismana și a fost folosită în trecut de ocolul silvic local drept casă pentru pădurari. Clădirea este într-un avansat stadiu de degradare, nemaifiind utilizată de ani buni.

Până în anul 1920, casa ar fi aparținut familiei Miloșescu, cunoscut om de cultură și tipograf din Târgu Jiu. Casa, care este de o arhitectură aparte, a fost vizitată în trecut de nenumărate personalități ale țării de la vremea respectivă.

După Revoluție, pentru că nimeni din familie nu a revendicat terenul, și în urma unor procese, suprafața respectivă a intrat în patrimoniul primăriei.

Vestea că Direcția Silvică a scos la vânzare prin licitație clădirea a stârnit nemulțumiri în rândul conducerii orașului, care acum vrea să împiedice cu orice preț tranzacția. ”Avem titlu de propietate pe teren, iar acum Direcția Silvică vinde ruina aceasta de casă, scoate la licitație pe 4 februarie și noi am fi dorit să avem dreptul de preemțiune. Adică, fiind proprietarii terenului, nu pot să aducă un alt proprietar acum, să ne mai judecăm și cu acela, că vrea drept de servitute. Dacă se dorește să ajungă la altcineva decât la noi, vor avea probleme. Nu vom lăsa să folosească terenul primăriei. În instanță cerem să nu vândă clădirea și să nu creadă că vând și terenul de sub ea. Noi credem că vom bloca licitația”, a declarat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.

Autoritățile locale spun că Direcția Silvică a scos la vânzare casa cu un preț de pornire de circa 27.000 lei, dar că valoarea de inventar este de numai 7400 lei.

Juriștii primăriei spun că primăria trebuia să fie prima întrebată dacă cumpăra clădirea, iar, dacă refuza oferta, Direcția Silvică putea să organizeze licitația. ”Cădirea este ca un wc, folosită de turiști. Noi putem să cerem să și-o dărâme sau, dacă ne-ar fi dat-o la un preț rezonabil, să încercăm să o refacem, eventual pe fonduri europene, guvernamentale, să îi dăm o destinație. Am putea muta Muzeul Portului Popular Gorjenesc, am putea muta Centrul de Informare Turistică, ar fi și mai aproape de mânăstire. Aș face un centru de recreere pentru tinerii care vin în zonă, pentru că cei bătrâni se duc la slujbă”, a concluzionat primarul din Tismana.

Conducerea Direcției Silvice Gorj nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere legat de acest subiect.

Vizualizări: 2,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: