Încep alegerile la UCB. Rector nou în 2016!

Anul universitar 2015-2016 debutează cu alegeri la Universitatea "Constantin Brâncuşi" (UCB) din Târgu Jiu. Mandatele directorilor de departamente, ale membrilor consiliilor facultăţilor şi departamentelor, dar şi cele ale membrilor Senatului universităţii expiră la sfârşitul acestui an, drept pentru care vor fi organizate alegeri pentru un nou mandat de patru ani. Noul preşedinte al Senatului va fi ales numai după validarea noilor senatori ai universităţii.

Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu a stabilit un calendar al alegerilor. Astfel, în perioada 1-7 octombrie vor putea fi depuse candidaturile pentru directorii de departamente, pentru membrii în consiliile departamentelor şi consiliile facultăţilor. Candidaturile vor fi validate de către biroul Senatului până la data de 16 octombrie. La Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Management Public, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic şi Institutul de Politici Publice, Administraţie şi Ştiinţele Educaţiei alegerile vor avea loc în data de 23 octombrie. La Facultatea de Inginerie şi Dezvoltare Durabilă, Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale sunt alegeri în data de 26 octombrie, iar la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţe Juridice în data de 27 octombrie.

Depunerea candidaturilor pentru obţinerea unui mandat în Senatul universitar se va putea face în perioada 28 octombrie - 4 noiembrie. În acest caz validarea candidaturilor se va face până la data de 13 noiembrie, urmând ca alegerile să aibă loc în data de 20 noiembrie. "Se finalizează mandatul 2011-2015 al consiliilor facultăţilor şi al senatorilor. Pentru perioada următoare, 2016-2020, trebuiesc organizate alegeri. Alegerile pleacă de la facultăţi, de la departamente, unde se vor alege membrii consiliilor departamentelor, directorii departamentelor, membrii din consiliile facultăţilor, membri în Senatul universităţii. După ce se aleg membrii în Senatul universităţii, Senatul nou ales îşi va desemna prin vot preşedintele Senatului. După ce se stabileşte prin vot componenţa Senatului şi preşedintele Senatului se va desfăşura concursul pentru alegerea rectorului pentru că Senatul nou ales, conform legii, este cel care stabileşte metodologia de avizare şi criteriile de concurs pentru funcţia de rector", a declarat Luminiţa Popescu, rectorul UCB.

Concursul pentru desemnarea noului rector va avea loc undeva în primăvara lui 2016, urmând ca după acea să aibă loc alegerile pentru funcţiile de decan la facultăţile universităţii.

ucb_nov_1

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: