Primăria Runcu cumpără cu credit un utilaj de foraj

Autoritățile locale din Runcu au luat decizia de a contracta un împrumut bancar în sumă de circa 300.000 lei de la o unitate bancară. Primăria vrea să achiziționeze din acești bani un utilaj de forat.

Consiliul Local al comunei Runcu a aprobat la finele lunii iulie contractarea și garantarea unui împrumut intern de 278.000 lei, cu o maturitate de 24 de luni, de la Banca Transilvania. Scopul contractării acestui împrumut este pentru "achiziția unui utilaj de forat orizontal, în sistem uscat, detectabil, cu lansare din cămin de 90cm", se arată în hotărârea de Consiliu Local. Acest credit a fost garantat cu ipoteca mobiliară pe bunuri viitoare constând în utilajul de forat, ipoteca mobiliară asupra soldurilor conturilor curente deschise de primărie la Trezorerie. Utilajul a fost achiziționat de la societatea Imocon SRL din Județul Alba, în baza unui contract încheiat în luna iunie a acestui an.

De-a lungul ultimilor ani, primăria Runcu a achiziționat fel de fel de utilaje, printre care și câteva tractoare și buldoexcavatoare, pe care ulterior le-a închiriat contra-cost celor care au solicitat închirierea lor, sumele aferente fiind aprobate tot printr-o hotărâre de Consiliu Local. 

utilaj_de_forat

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: