Încep „controale serioase” la terase

Autoritățile promit controale serioase la terase, în mijloacele de transport sau în marile centre comerciale. Starea de alertă înseamnă relaxare pentru mulți dintre români, drept dovadă fiind creșterea alarmantă a numărului de noi cazuri de coronavirus.

Și la Târgu Jiu a fost atmosferă de vacanță, odată cu renunțarea la restricții. Terasele și parcurile au fost pline ochi, iar locurile de joacă, încă închise oficial, au fost luate cu asalt de micuții dornici de mișcare. Nici urmă de distanțare socială!

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, avertizează că la nivelul ministerului s-au dispus controale „foarte serioase” cu privire la modul în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2.

„Îmi pare rău să o zic, dar or să înceapă controale foarte serioase. Ştiu că s-a dispus la nivelul Ministerului, pe linia ordinii publice, să se intensifice controalele la modul serios la terase, la retaileri care trebuie să aibă triaj la intrare, dacă-l fac sau nu. Deci vor începe şi vor începe în această perioadă astfel de controale pentru că nu mai merge, trebuie să fim foarte atenţi la ce se întâmplă”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

El a precizat că inclusiv în ceea ce priveşte transportul în comun vor avea loc controale, după ce s-a constatat că sunt persoane care urcă fără mască sau îşi lasă masca sub bărbie.

Oficialul din MAI a susţinut că este posibil ca specialiştii să propună „amânarea momentului” la care va avea loc o nouă etapă de relaxare a restricţiilor.

Vizualizări: 1,740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: