Un fost fotbalist se pregăteşte de primul album folcloric

Perioada în care a cochetat cu fotbalul, şi mai ales cu echipa de tineret a Pandurilor, în perioada în care clubul o ducea mult mai bine decât acum, nu a dispărut complet din viaţa lui Cosmin Bîrlan. Tânărul din Baia de Aramă, devenit între timp un cunoscut cântăreţ de muzică populară, a renunţat la jocul cu balonul rotund în favoarea microfonului şi a spectacolelor. Pe internet numele său încă mai apare pe site-urile de specialitate, inclusiv pe cele care cotează valoarea jucătorilor, în cazul său fiind trasă o simplă linie, semn că cineva ştie că nu mai evoluează pe gazon.

Într-un interviu publicat la zilele acestea pe Facebook, fostul pandur spune că se pregăteşte de lansarea unui prim album din cariera sa de cântăreţ de muzică populară. Anul acesta, el a participat la diverse emisiuni şi concursuri televizate, iar despre spectacolele în aer liber, la nunţi sau pe diverse scene deja nu le mai ştie numărul. Este totuşi nepotul Anicăi Ganţu, iar asta poate explica de unde moşteneşte talentul pe care îl are pentru muzica populară. De loc din Prejna, acesta a copilărit în preajma Angelicăi Stoican, a Niculinei Stoican, a Domnicăi Trop şi, bineînţeles, a Anicăi Ganţu.

„Părinţii m-au învăţat să fiu om bun, să muncesc pentru visurile mele, să dăruiesc necondiţionat şi niciodată să nu uit de unde am plecat. (...) Muzica populară încântă inimile, alină dorurile şi înveseleşte sufletul. Dumnezeu mi-a dăruit graiul, iar eu am pornit a-l dărui oamenilor. Cea mai mare satisfacţie a unui solist este bucuria cu care publicul său primeşte şi trăieşte muzica, sunt aplauzele dăruite cu generozitate şi zâmbet, sunt gesturile mărunte ale iubitorilor de cântec popular. Premiile obţinute până acum m-au ridicat în ochii publicului şi sunt dovadă aprecierile unor jurii de specialitate la festivalurile la care am participat”, spune, printre altele, tânărul interpret de muzică populară. (G.I.)

Vizualizări: 3,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: