Încep lucrările pentru construirea unei mănăstiri în Gorj

Autoritățile locale din comuna Turburea anunță începerea lucrărilor pentru construirea unei mânăstiri în localitatea. Locașul de cult va fi ridicat în apropierea Castelului Roșianu și investiția va fi realizată cu fondurile obținute prin Mitropolia Olteniei.

Locul unde va fi ridicată mănăstirea a fost stabilit încă de acum 8 luni de zile, atunci când Mitropolitul Olteniei a ajuns în zonă și a sistat la ridicarea unei cruci.”

O să începem lucrările la mănăstirea de la Turburea, care va fi pe lângă Castelul Roșianu. Investiția este realizată de Mitropolia Olteniei, iar eu voi ajutat cu tot ce voi putea. Eu sunt unul din cei mai mare susținători ai acestui proiect. Locașul de cult va fi la o distanță de un kilometru față de Castelul Roșianu, la care încă nu încep lucrările. Aici este un platou foarte mare, șase hectare de teren rămân pentru amenajări în jurul castelului, iar pentru mănăstire s-a alocat 1,5 hectare”, a precizat primarul din comuna Turburea In Bârcă.

Edilul din Turburea susține că zonă aceasta a găzduit în ultimii ani o serie de evenimente religioase. ”În sâmbăta Rusaliilor la Turburea se vor strânge tinerii creștin-ortodocși din toată Oltenia. Vor fi peste 500 de persoane care vor lua parte la slujbă, la procesiune dar și la activitățile și atelierele pe care le vor desfășura în zona Castelului Roșianu. Acest eveniment a devenit tradiție la Turburea. Se organizează aici de 10 ani”, a mai spus Ion Bârcă.

Autoritățile locale din Turburea susțin că mânăstirea construită la Turburea va fi una dintre cele mai frumoase din Oltenia.

Vizualizări: 3,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: