Încep negocierile. Cu cine se aliază PSD?

Gorjul fierbe după alegeri. Nu din cauza rezultatului, ci a alianţelor postelectorale care se pregătesc după votul politic din tot județul. PSD a obținut la aceste alegeri doar zece consilieri în Consiliul Local Târgu Jiu și nu are majoritate. Cel mai probabil va da mâna cu ALDE, formaţiune cu care PSD are încheiat un protocol de colaborare la nivel național. Teoretic PSD ar putea să rămână pe dinafară dacă toate celelalte partide, PMP, ALDE, PSRO și PNL s-ar alia, însă este puțin probabil câtă vreme Dan Vâlceanu spune că nu ar sta niciodată la masă cu un penal ca Dian Popescu.

Consiliul Local Târgu Jiu arată după alegeri așa: PSD-10 consilieri, PNL-5 consilieri, ALDE-2 consilieri, PMP-2 consilieri și PSRO-2 consilieri. PSD are nevoie de doar un vot în plus în CL Târgu Jiu și cel mai probabil se va alia cu ALDE. De altfel, președintele ALDE, Dian Popescu, a și declarat că va încheia alianța doar dacă obține postul de vice la primărie și postul de vice la Consiliul Județean. ”Am postul de viceprimar la Consiliul Local și postul de vicepreședinte la Consiliul Județean după rezultate, nu după înțelegeri. Și dacă n-ar fi fost această înțelegere oricum aveam după rezultate. Eu sunt mulțumit, dar nu foarte mulțumit”, a spus Dian Popescu, președintele ALDE Gorj.

Vâlceanu: ”PSD și ALDE, același trup”
Copreședintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, exclude o înțelegere cu ALDE însă mizează pe un soi de colaborare cu PMP și PSRO. ”Nu mă văd niciodată stând la masă cu Dian Popescu, să negociem. Niciodată. Aici nu este chestiune de mândrie sau animozități politice, ci pur și simplu nu pot să negociez cu infractorii. Din punctul meu de vedere, infractorii trebuie să fie în altă parte. PSRO și PMP sunt, într-adevăr, două partide cu care poți sta de vorbă. Deși, având în vedere că ALDE are două voturi în Consiliul Local și PSD are nevoie doar de unul, nu cred că vor fi probleme, mai ales că PSD și ALDE sunt același trup”, a spus Dan Vâlceanu, copreședinte PNL Gorj.
Vâlceanu mai spune că este pentru prima dată când PSD va avea o majoritate atât de fragilă în Consiliul Local. ”Este clar că aici, la Târgu Jiu, este aproape sigur că nu poți să faci o altă majoritate atâta timp cât PSD și ALDE sunt împreună și pe de altă parte nici nu mă văd negociind cu un infractor. Oricum chestiunile pe care le-a făcut Cârciumaru de-a lungul vremii nu le mai poate face, pentru că n-are două treimi din voturi, hotărârile de patrimoniu nu vor trece decât dacă sunt legale”, a spus Dan Vîlceanu, copreședintele PNL Gorj.

Davițoiu, aproape de PNL
Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, a spus și el că orice înțelegere cu PSD este exclusă și că cel mai probabil se va așeza la masa discuțiilor cu PNL. ”Noi ne bazăm tot pe o alianță de dreapta. Dacă mă întrebați pe mine, cred că vom încerca o colaborare cu PNL, dar așteptăm însă să vedem rezultatele finale”, a spus Nicolae Davițoiu, președinte PMP Gorj.

Vizualizări: 3,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: