Ponta o vrea pe Gorghiu mai departe în fruntea PNL

Fostul premier Victor Ponta continuă să o ironizeze pe șefa liberalilor, Alina Gorghiu, mai ales după ce PSD a câștigat categoric bătălia de la Primăria București. Într-o postare pe contul său de Facebook, la scurt timp după anunțarea rezultatelor parțiale, deputatul de Târgu Jiu îi cere liderei PNL să nu plece din fruntea partidului pe care îl conduce împreună cu „strategul” Vasile Blaga.

Ponta are un motiv temeinic pentru o asemenea cerere, el susținând că PSD are victoria asigurată și la alegerile din toamnă dacă cei doi rămân mai departe în fruntea liberalilor. „După doi ani, în seara asta e momentul să fiu generos - Alina, te rog NU ÎȚI DA DEMISIA! Rămâi la șefia PNL ca îi reprezinți cu adevărat pe cei rămași acum acolo! Și nu pleca - vrem să câștigăm și parlamentarele! Te rog mult Alina, ține-l și pe Catalin Perdoiu "to be elected"! A fost președinte, a fost Prim-Ministru, a fost acum și Primar General - urmează alegeri pentru Secretar General ONU! Ce penibili siniștri!”, scrie Ponta, care nu uită că nu mai e în fruntea Guvernului după tragedia de la clubul Colectiv.
Fostul premier a remarcat că toate știrile transmise în plan internațional despre alegerile din România au avut ca punct de reper tragedia de la Colectiv, el fiind convins că liberalii au pierdut scrutinul de duminică și pentru că au exploatat în interes propriu nenorocirea respectivă. „Corespondenții presei internaționale la București folosesc toți ideea că au fost primele alegeri după tragedia de la "Colectiv". Prostia ucide! Incompetența ucide! Suficiența ucide! Dezinteresul ucide! Aroganța ucide! Sfidarea ucide! Manipularea cinică, fără scrupule, a morții unor oameni nevinovați până la urmă te ucide politic!Poate asta au vrut să le transmită ieri bucureștenii (și românii în general) Dlui. Iohannis și măscăricilor de la PNL!”, a scris Ponta în postarea sa de pe Facebook.
Deputatul de Târgu Jiu nu a uitat nici de bătălia pe care a avut-o acum 4 ani cu Dan Diaconescu pentru a-și reînnoi mandatul de parlamentar, Ponta susținând acum că foștii alegători ai PPDD s-au reorientat către Nicușor Dan și Uniunea Salvați Bucureștiul. Ponta critică pe oricine nu este cu PSD, el susținând că Dan și USB sunt extremiști. „Am constatat și eu că Uniunea Salvați Bucureștiul e o mișcare europeană de extremă stânga, genul Podemos din Spania. Am văzut și eu genul acesta de electorat, am văzut cum s-a votat în Grecia pentru Syriza, genul de mișcări care acumulează votul antisistem, votul împotriva partidelor tradiționale, dar care, când ajung să guverneze, ori fac ca Tsipras, adică o întoarcere ca la Ploiești și tot ce au zis în campanie nu e adevărat, ori iese un dezastru. Dar e clar că mergem și noi în trendul ăsta european, spre o mișcare de extremă stângă", a declarat ieri Ponta la DCNews. El a adăugat că liderul USB, Nicușor Dan, seamănă foarte bine cu Pablo Iglesias, liderul Podemos. "Dacă aveți curiozitatea să îl urmăriți pe Pablo Iglesias, liderul Podemos, care va fi probabil locul doi în Spania, o să vedeți de unde se inspiră Nicușor Dan", a declarat Ponta.

Vizualizări: 465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: