Încep să își facă rezervări pentru Crăciun și Revelion

Nici nu s-a terminat bine vacanţa de vară că românii se pregătesc de concediile pentru sărbătorile de iarnă. Staţiunile montane sunt cele mai căutate de români. Spre exemplu, telefoanele cabanierilor din zona turistică Rânca au început să sune, iar rezervările curg pe bandă rulantă.

Deşi mai sunt 3 luni până la sărbătorile de iarnă, turiştii nu au stat prea mult pe gânduri şi se grăbesc în a face rezervări pentru Crăciun sau Revelion. Proprietarii de cabane din Rânca se pregătesc intens pentru a-i întâmpina pe turişti cu cele mai bune oferte.

”Pentru Crăciun avem doar două camere disponibile, iar pentru Revelion doar trei camere. S-au făcut rezervări şi pentru Crăciun, şi pentru Revelion. Avem mâncare tradițională cu care îi aşteptăm. Tocană dar şi peşte la cuptor”, a spus Cătălin Măceşanu, angajat pensiune.

Preţurile sunt pentru toate buzunarele, ţinând cont de serviciile pe care le oferă cabanierii. ”De Crăciun avem pachet de trei nopţi cu 1.000 de lei de persoană, iar de Revelion cu 1.400 de lei de persoană cu toate mesele incluse”, mai spune Cătălin.

Alţi proprietari de unităţi de cazare nu au mai modificat oferta de anii trecuţi. ”Momentan nu ne-am gândit să umblăm la preţuri faţă de anii precedenţi. Este în funcţie şi de ceea ce face Guvernul acesta, nu face nimic de fapt. Dacă motorina, carnea şi alte produse se scumpesc, va trebui să o facem şi noi”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Părerile sunt împărţite atunci când vine vorba despre vacanţa de final de an. Unii aleg staţiunile din România, alţii pe cele din Emiratele Arabe.

”De la Crăciun şi până la Sfântul Ion, o să petrec cu familia în staţiunea noastră renumită, Rânca. Preţurile sunt accesibile să zic aşa(...) Am de gând să merg în Dubai, am ales să merg într-o ţară exotică. Am zis să vedem ce mai e şi pe afară. Am cheltuit în medie 1.500 de euro”, au spus doi gorjeni.

O vacanţă în Dubai o poți face cu 500 de euro pentru 5 nopţi. ”Avem Revelion în Maldive şi Dubai, acolo unde destul de ieftin. Preţul pleacă de la undeva 750 de euro de persoană”, a spus Virgil Dănăricu, șeful unei agenții de turism din Târgu-Jiu

Proprietarii de cabane şi hoteluri se aşteaptă ca în această iarnă numărul turiştilor să fie unul destul de mare.

Vizualizări: 1,286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: