Ruta culelor și traseul castrelor romane, prinse în PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență nu arată nici pe departe ca un punct de cotitură pentru România, spre o cale mai bună, dar are câteva propuneri interesante pe parte de turism.

Astfel, până în martie 2024 urmează a fi dezvoltate 12 rute turistice tematice în zonele rurale defavorizate din România, cu scopul de a crea noi locuri de muncă în industria turismului.

“Implementarea acestei investiții va include sprijin financiar pentru promovarea celor 12 rute turistice și modernizarea/ reabilitarea siturilor turistice cu impact național și internațional incluse în cele 12 rute identificate în zonele optime de destinație. Cele 12 rute tematice sunt: ruta castelelor, ruta curiilor, ruta culelor, traseul gastronomiei tradiționale românești, ruta bisericilor fortificate, ruta bisericilor de lemn, ruta mănăstirilor din zona Moldovei, ruta Sfântul Ladislau, traseul castrelor romane, ruta fortărețelor, refacerea peisajului cultural din Delta Dunării, ruta satelor cu arhitectură tradițională”, se arată în PNRR. Jumătate din aceste rute ar putea trece prin Gorj.

Siturile turistice specifice vor fi cel puțin 225 și vor fi selectate în urma cartografierii destinațiilor optime pentru fiecare organizație de management al destinației, pe baza capacității acestora de a atrage turiști internaționali și naționali și de a promova o transformare socioeconomică durabilă/ orientată către mediu în zonele rurale și defavorizate.

Implementarea investiției va fi finalizată până la 31 martie 2024.

Vizualizări: 1,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: