Începe campania electorală! Peste o sută de candidaţi la şefia SMER

Campanie electorală în Sindicatul Mine Energie Rovinari (SMER), unde până ieri au putut fi depuse candidaturile pentru funcţiile de şef de departament şi şef grupă sindicală. Potrivit preşedintelui sindicatului, Gabriel Căldăruşe, au fost depuse peste 150 de dosare de candidatură pentru toate funcţiile. Funcţia pe care o cupă acesta, cea de preşedinte, este singura pentru care nu se fac alegeri, decizia aducând şi unele conflicte în sânul sindicatului. Primul tur al alegerilor va avea loc pe 19 august, iar al doilea pe 22 august.

Până ieri la ora 16.00, peste 150 de lideri de sindicat îşi depuseseră dosarele pentru una din funcţiile de şef de departament la Peşteana, Roşia, Sucursala Electrocentrale (SE) Rovinari şi EMC Rovinari, dar şi pentru posturile de şef de grupă sindicală. „Vom verifica toate cele depuse pentru candidaturi urmând a face un proces verbal şi va fi afişat la toate sediile sociale acolo unde SMER are membri de sindicat pentru a vedea oamenii candidaţii. (...) Nu am făcut o verificare, dar din informaţii cred că sunt peste 150 de candidaturi. Sunt patru departamente şi grupele sindicale“, a declarat Gabriel Căldăruşe. El a spus că cele mai râvnite sunt posturile de şef de departament unde sunt şi şapte candidaţi. „Oricum în mare sunt zone unde sunt pentru aceeaşi poziţie 5-6-7 candidaţi. Mai mulţi în zona Rovinari, Peşteana, Roşia“, a spus acesta.

Două tururi de scrutin

Campania electorală începe astăzi şi durează până pe 17 august. Pe 19 va fi primul tur, iar pe 22 august al doilea. Nu vor fi alegeri pentru preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general deoarece, spune Căldăruşe, aceste funcţii vor dispărea după ce toate sindicatele vor fuziona într-o organizaţie majoritară în CE Oltenia. Aceasta este marea supărare a unor sindicalişti din SMER care-l suspectează pe Gabriel Căldăruşe că vrea să-şi păstreze postul. El spune că planul este altul. Vor să facă un sindicat mare şi atunci ar putea candida pentru şefia acelei organizaţii. „Şefii de departament vor avea rang de vicepreşedinte în sindicatul, să zicem, Mine Energie Oltenia pentru că acest sindicat fie că-şi doresc alţii să nu se întâmple acest lucru consider că acest sindicat majoritar, reprezentativ la nivel de CEO, va lua fiinţă“, a declarat Căldăruşe. El a mai spus că pe 23 august are loc conferinţa de aprobare a fuziunii cu celelalte sindicate din Federaţia Univers. „În luna august sper să demarăm procedura de înfiinţare a sindicatului majoritar reprezentativ. Noi pe 23 august vom avea conferinţa în care vom supune la vot să facem parte din această structură sindicală. Sperăm ca în octombrie acest sindicat să aibă o hotărâre definitivă. În luna septembrie, să avem o primă decizie judecătorească şi apoi final“, a mai declarat acesta.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: