Examenul de licenţă la Kinetoterapie, repetat la toamnă

Absolvenţii specializării Kinetoterapie şi Motricitate Specială din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu vor repeta în toamnă examenul de licenţă. Examenul va avea loc în Capitală şi va fi susţinut în faţa unei comisii de la Universitatea Naţională de Educaţiei Fizică şi Sport. Absolvenţii au mai susţinut examenul o dată la Târgu Jiu, dar acesta a fost anulat pentru că UCB nu avea drept să îl organizeze.

Conducerea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” a încheiat recent un protocol cu Universitatea Naţională de Educaţiei Fizică şi Sport astfel încât absolvenţii specializării Kinetoterapie şi Motricitate Specială să se poată licenţia. În fapt, cei 17 absolvenţi ai acestei specializări au susţinut deja examenul de licenţă, dar a fost anulat ulterior. Conform decanului facultăţii, Monica Bîcă, s-a ajuns în această situaţie din cauza unei erori de procedură. Examenul trebuia susţinut cu o instituţie de învăţământ superior acreditată pe domeniul Kinetoterapie, asta pentru că specializarea de la UCB nu este încă acreditată. Deşi comisia de examen a fost de la Târgovişte, deci din exterior, examenul nu putea să fie valid asta pentru că absolvenţii trebuiau să dea acest examen la instituţia acreditată, cu profesorii de acolo şi după regulile lor. „Aici a fost şi greşeala. Noi am avut comisie din exterior, dar am organizat noi ca şi instituţie. Trebuie să organizeze comisia lor examenul. A fost o eroare de procedură. Noi a trebuit să ne conformăm şi să refacem examenul de licenţă. Nu suntem numai noi în această situaţie. Calendarul susţinerii se va stabili de comun acord. Noi am propus perioada 1-15 septembrie, aşa au dorit studenţii. Mă interesează să se facă până în 25 septembrie, ca să se poată înscrie la master. Studenţii mei, cu care am încheiat şi un proces verbal, au spus să-i mai amânăm cu licenţa pentru că nu se simt foarte bine pregătiţi. Mi-au cerut şi meditaţii pe luna august şi mă voi ocupa şi de verificarea lucrărilor de licenţă”, a declarat decanul Monica Bîcă.  

Licenţa la Bucureşti, mai dificilă

Examenul pe care absolvenţii vor trebui să îl susţină de această dată în Capitală se anunţă unul mai dificil faţă de cel pentru care se pregătiseră iniţial. Asta pentru că Universitatea Naţională de Educaţiei Fizică dispune de un program care poate depista lucrările copiate din alte surse, iar absolvenţii vor trebui să susţină şi un examen scris. Deci procedurile sunt mult mai aspre. „Nu ştiu dacă până acum se verificau de plagiat. Noi nu am avut această procedură. Acum este o cerinţă precisă, există un program întreg anti-plagiat şi există anexă ca parte integrantă a proiectului. O să achiziţionăm şi noi acest program”, a precizat decanul Monica Bîcă.

Conform protocolului încheiat între cele două facultăţi, de aici înainte, până ce UCB va obţine acreditare pe specializarea Kinetoterapie, profesorii din Bucureşti vor veni la Târgu Jiu câteva săptămâni pentru a susţine cursurile cu studenţii.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: