Începe judecata evazioniștilor de la Avi Instant!

Rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT în dosarul ce vizează mai mulți cetățeni arabi și români acuzați de evaziune fiscală produsă la Avi Instant SRL Târgu Jiu a fost admis de magistrații gorjeni și, ca urmare, poate să înceapă judecarea inculpaților.

Cap de afiș în dosar este Moubarak Mahmous Sleiman, implicat și într-o altă anchetă a DNA, cu acuzații similare, dar cu un prejudiciu de zeci de milioane de euro. El este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată (82 acte materiale) şi spălare a banilor în formă continuată (30 acte materiale). Abulmounim Alzaideste acuzat de spălare a banilor în formă continuată. Zayed Hussein este şi el parte a grupului infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Al Borayashi Taha este judecat pentru infracţiunea de aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală, tentativă la infracţiunea de stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate.

Aceiași decizie a fost luată și față de foști șefi sau angajați ai fermei de păsări de la marginea municipiului, inculpați și ei în ancheta efectuată de DIICOT. Este vorba despre Sorin Dumitraşcu, judecat pentru aderare la un grup infracţional organizat şi evaziune fiscală în formă continuată, Constantin Iordache şi Daniel Raicu, pentru aceleaşi infracţiuni.

Vizualizări: 395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: