Rovinari e în doliu! Cristian Coman va fi înmormântat sâmbătă!

Va fi un sfârșit de săptămână trist la Rovinari, după ce, joi seară, târziu, trupul neînsuflețit al românului mort în atentatul de la Nisa a fost adus acasă.  Cristian Coman a ajuns pentru ultima dată în orașul pe care l-a părăsit în urmă cu un deceniu, când a decis să plece pe alte meleaguri pentru a-și face un trai mai bun. La înmormântare şi-a anunţat prezenţa şi ambasadorul Franței la București. Între timp, soţia şi fiul său sunt în continuare în spital.

La două săptămâni după ce a murit în atentatul de la Nisa, gorjeanul de 34 de ani a fost repatriat, înmormântarea sa fiind programată sâmbătă. Ziua respectivă va fi una de doliu, printr-o decizie a autorităților locale. Durerea e prea mare, mai ales că nu doar orașul vorbește despre moartea lui Cristian, ci toată țara. Locul de veci al acestuia a fost amenajat în cimitirul în care a fost înmormântat acum cinci ani și gorjeanul care și-a pierdut viața pe frontul din Afganistan. Mormintele celor doi nu sunt unul lângă celălalt, așa cum își doreau inițial autoritățile, neexistând terenul necesar pentru așa ceva. „Noi, ca autorități locale, ne-am ocupat de amenajarea locului de veci și, prin Consiliul Local, am ajutat cu 5000 de lei. Statul francez, de asemenea, s-a ocupat de tot ceea ce înseamnă procedura de a-l aduce acasă pe domnul Coman. Trupul neînsuflețit al acestuia va fi depus până sâmbătă la catedrala orașului, iar apoi va avea loc înmormântarea la care vom participa și oaspeți de seamă, inclusiv ambasadorul Franței la București, care și-a manifestat dorința de a fi prezent la acest trist eveniment”, a menționat primarul Robert Filip.

Tristeţe

Seara trecută a fost însă cea mai grea pentru familia și prietenii lui Cristian Coman. Rudele spuneau joi, pe zi, că „va fi șocul cel mai mare pentru noi să îl revedem pe Cristian adus acasă în acest fel”. Tristețe este și pentru locuitorii din Rovinari, care acum se gândesc de două ori dacă să își mai lase copii să plece la muncă în străinătate sau să îi țină acasă cu ei, deși aici nu au ce să muncească. Fost angajat al Complexului Energetic Oltenia, la fel ca și tatăl său, Cristian Coman nu va beneficia de vreun ajutor din partea CEO, deși, inițial, compania minieră anunțase că vrea să ajute financiar familia. Până ieri acest ajutor nu venise, iar prin oraș localnicii considerau că acest lucru nu este unul bun. „Nu vedeți că tot dau afară la ei? Nu ai ce lucra aici, dar și să te duci prin străinătate, să fii sclav pe acolo… Avem și români care o duc bine, dar sunt o grămadă care muncesc vai de mama lor. Am doi băieți în Spania și de abia aștept să îi văd acum în august când vin în concediu ca să le spun să rămână aici. Știu că nu au ce munci, dar și să îi știu așa departe de mine și să îmi fac griji în fiecare zi pentru ei mi-e greu și mie. Când văd ce atentate sunt prin Germania și Franța zău că mă gândesc că nu mai e de stat acolo”, spune o rovinăreancă.

Vizualizări: 2,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: