Căutări zadarnice pe Jiu. Trupul fetiţei, de negăsit

Pompierii militari și salvamontiștii gorjeni au continuat și joi să o caute pe fetița de zece ani care a dispărut duminică în apele Jiului în zona localității Drăguțești. Căutările acestora au fost zadarnice până acum, chiar dacă în aceste zile scurse de la producerea nenorocirii în sprijinul pompierilor au venit și diverși voluntari. Inclusiv pescarii au fost sfătuiți să anunțe orice posibil indiciu pe care l-ar putea observa în albia râului, dar, deocamdată, nimeni nu a putut să fie de vreun folos.

Fetița de zece ani a dispărut în apele Jiului în timp ce era la scăldat cu mama și surioara ei mai mică, de 7 ani. Femeia a scăpat-o o clipă din ochi pentru a avea grijă de fetița mai mică, iar în momentul următor a constatat că fata de zece ani nu mai este lângă ea. Echipele de căutare au fost alertate însă după circa o oră, mama intrând în panică după ce a văzut ce s-a întâmplat.

Marți, salvatorii au căutat până la orele 20, pompierii și salvamontiștii ajungând cu bărcile până la Termo Rovinari, la baraj iar pe jos, pe un mal și celălalt, până la vărsarea Șușiței în Jiu. Miercuri, pompierii au făcut cale întoarsă, considerând că de la baraj trupul nu poate fi dus mai departe de apă. S-au întors pe firul apei pentru a relua cercetările pe aceleași zone. Pompierii spun că sunt dispuși să continue cercetările pe Jiu, dar că nu au primit până acum o solicitare în acest sens de la părinți. "Continuă căutările în funcție de solicitări. Dacă părinții solicită continuăm, de luni încoace nu ne-a solicitat nimeni. Noi, din ordinul inspectorului șef, am efectuat căutările în fiecare zi", a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj.

Vizualizări: 5,585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: