Începe ridicarea casei pentru Abeel. Teren donat familiei

Se munceşte de zor pe terenul donat bunicii lui Abeel, în Jupâneşti. Voluntari şi asistaţi social au început să defrişeze zona pentru a fi săpată fundaţia casei. Autorităţile s-au mobilizat să facă rost de materiale de construcţii şi speră ca noua locuinţă a copilului să fie gata până în toamnă. Mână de la mână au pus şi dascălii băiatului.

Un consilier local din Jupâneşti a donat familiei un teren pe care va fi ridicată o căsuţă. Primarul comunei, Petre Guşiţă, a explicat că s-a mobilizat întreaga comunitate pentru a-i sprijini pe băiat şi pe bunica lui. „Dintr-o greşeală banală a copilului, a luat foc o sticlă de benzină, în afara clădirii, lângă uşă, s-a aprins uşa şi, de acolo, tot focarul care a distrus din temelii casa unde locuiau. Noi facem toate eforturile necesare să ajutăm familia necăjită, în mod special pe copil pentru că a fost destul de traumatizat. Am încercat să-l readucem la o stare normală, să-l consiliem şi pe el, şi pe bunica lui şi să intervenim în rezolvarea situaţiei până la finalizarea unei alte construcţii”, a spus primarul.

Casa făcută scrum era construită pe un deal, iar accesul era extrem de dificil. Acum, cei doi vor avea o căsuţă aproape de centrul comunei, iar, la poartă, vor avea asfalt. Primarul speră să reuşească să ridice casa nouă în cel mult trei luni. „Vechea locuinţă este săpată într-un mal, fără curent electric şi posibilitate de acces corespunzătoare, am luat decizia să găsim un alt teren. L-am şi găsit la vreo 300 de metri distanţă. Curăţăm la teren şi pregătim săparea fundaţiei pentru ridicarea a două camere, o baie şi o bucătărie, un minim proiect. Facem ce putem şi noi. Sigur că e nevoie de mai multă bunăvoinţă. Orice ajutor e binevenit pentru familie numai că el trebuie făcut în mod direct familiei şi, atrag atenţia, persoanele care îşi doresc să ducă în altă parte ajutoarele care s-ar cuveni familiei ar face o mare greşeală. Îmi doresc să se găsească posibilităţi de ajutorare a familiei ca să putem ridica o căsuţă până când vine vremea rea”, a mai spus Petre Guşiţă.

Mobilizare de forţe pentru copilul premiant

În curtea unde se va muta Abeel, mai mulţi localnici şi asistaţi social au venit să cureţe terenul. Toată lumea îi ştie povestea şi vrea să ajute copilul. „Dăm şi noi o mână de ajutor. Nu ştiam povestea. Am auzit acum. Muncim cât va fi nevoie. Defrişăm mărăcinii, amenajăm terenul să se poată ridica aici casa. E foarte bine că au sărit toţi oamenii în ajutorul copilului”, a spus unul dintre muncitori.

Rudele băiatului îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu a fost rănit nimeni în incendiul violent care a mistuit casa. Durerea le-a mai fost alinată odată ce au fost anunţaţi că li se va construi o locuinţă. „Foarte mult ne linişteşte gândul acesta. Tragem speranţe că va fi bine. Avem încredere în domnul primar şi în cei care au venit să ne ajute. Se va ridica o casă pentru acest copil. I-a fost foarte greu. Nu are mamă, nu are tată. Acum e la o familie în Târgu Cărbuneşti. Şi-a mai revenit din şoc. E la o familie, mai stă acolo, şi-a făcut prieteni, că aici nu erau copii. Noi sperăm să fie totul bine. Până începe copilul şcoala, am înţeles că va fi ridicată căsuţa ca să nu îi plouă şi pe ei. Este un copil foarte bun, ascultător. Acum au pierdut tot, şi casă, şi economii, vreo 250 de milioane de lei vechi i-au ars că i-a avut în casă”, a mărturisit Lavinia Chiriac, sora bunicii care are grijă de băiat.

Campania umanitară şi în şcoală

Între timp, şi la şcoală se strâng fonduri pentru ca Abeel să ajungă cât mai repede într-o casă nouă. „Este un copil foarte cuminte, conştiincios, model. A trecut prin greutăţi foarte mari. Frecventează cursurile. N-am avut niciodată probleme cu el. În urma a ce s-a întâmplat săptămâna trecută, şi noi, la nivelul şcolii, am hotărât să strângem o sumă de bani pentru a ajuta copilul. Toate cadrele didactice au fost de acord. Săptămâna viitoare urmează să o înmânăm copilului”, a spus Cristian Diaconescu, directorul şcolii din Jupâneşti.

Și Radu Miruță, care a mai fost implicat în campanii de ajutorare, a început o strângere de fonduri pe facebook, unde după prima zi erau deja peste șapte mii de lei. Astfel de campanii sunt extrem de transparente, iar Miruță a demonstrat de-a lungul timpului seriozitate când este vorba de acțiuni umanitare. “Astăzi, primarul ne-a acuzat că strângem banii pentru propriul buzunar și pentru aceasta nu îi dă voie bunicii să vorbească cu presa, pentru a nu ne îmbogăți noi prea tare. (...) Am încercat astăzi să nu explodez la telefon, ci să înghit în sec fiindcă este spre interesul lui Abeel. I-am explicat dlui primar că succesul acțiunii depinde strict de cât de multă lume află despre caz: unii donează materiale, altii pricepere (proiectare, psihologic), alții bani”, a scris Miruță pe pagina de socializare.

Puteți dona AICI.

Vizualizări: 3,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: