Tot mai mulţi turişti la Polovragi după ce a devenit staţiune turistică

A crescut vizibil numărul de turişti în localitatea Polovragi, declarată de puţină vreme staţiune turistică de interes local. Autorităţile nu au avut însă timp să depună proiecte să atragă fonduri imediat după ce comuna a devenit staţiune, dar nu s-au dat bătute. Au bătut la alte uşi, iar, în localitate, urmează să fie asfaltate toate drumurile şi să fie construite piste pentru biciclişti mai ales că zonele sunt intens vizitate de iubitorii sportului pe două roţi.

Pensiunile din apropierea obiectivelor turistice din Polovragi s-au umplut în perioada de vară. Sunt în jur de 20 în toată comuna şi nu duc lipsă de turişti mai ales după ce localitatea a devenit staţiune turistică de interes local. „S-a simţit o creştere a numărului de turişti. Monitorizările le-au făcut cei de la pensiuni. Spuneau să ducem mai sus aceste sculpturi. Sunt impresionaţi vizitatorii care vin. Le fotografiază şi stau în jurul operelor create în anii anteriori”, a transmis primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Timpul a fost prea scurt după ce comuna a devenit staţiune. Primăria nu a reuşit să depună atunci proiecte să obţină bani europeni, dar autorităţile s-au reorientat şi au planuri mari pentru viitor. „Promovarea ca staţiune a fost în ultimele zile ale sesiunii deschise pe Programul Operaţional Regional. Noi am solicitat o prelungire a sesiunii şi a fost insuficient timpul să depunem proiecte după ce am devenit staţiune. Am căutat alte oportunităţi de finanţare. Am dispersat proiectul iniţial şi am mers cu ele pe diferite surse de finanţare, atât guvernamentale cât şi pe alte surse nerambursabile. Ne propunem să facem piste de biciclişti, asfalt pe toată zona dinspre nord a localităţii Polovragi şi alei pietonale”, a mai spus primarul localităţii Polovragi.

Vizualizări: 1,643

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: