Şcoală desfiinţată cu scandal. Copii lăsați repetenți să aibă profesorii clase!

Un nou scandal este pe cale să izbucnească în localitatea gorjeană Bolboşi după ce directorul şcolii a anunţat părinţii că şcoala din Ohaba va fi desfiinţată de anul viitor. Oamenii sunt revoltaţi şi mulţi vor să-şi transfere copiii la alte unităţi de învăţământ, dar din localităţile învecinate. Soarta şcolii se va hotărî în câteva zile.

Mai mulţi părinţi revoltaţi au mers cu jalba-n proţap la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. S-au plâns de directorul şcolii şi atitudinea acestuia în faţa părinţilor.

Vali Robu are o nepoată la şcoala din Bolboşi şi vrea s-o transfere în Târgu Jiu după ce acolo a rămas repetentă. Femeia face acuzaţii grave. Ar fi o practică între profesori să lase copiii, neîntemeiat, repetenţi. „Mi-e ruşine să spun situaţia în care s-a ajuns şcoala. Eu am nepoata la şcoală. Vreau să o transfer şi nu îmi dau voie. Se lasă copii repetenţi pentru că nu au post profesorii. Se vorbesc unul cu celălalt. Îl mută de la o şcoală de la cealaltă pentru că nu au copii suficienţi în clase. Îi pun să repete anul fără să se gândească la copii. Eu am mers la director. I-am vorbit foarte frumos şi mi-a spus că aduce Poliţia dacă nu plec”, a spus Vali Robu.

Femeia susţine că a încercat să o transfere pe nepoată la o şcoală din Târgu Jiu, dar s-a opus directorul şcolii din Bolboşi: „A lăsat-o repetentă pe nepoata mea. Ea are 10 la informatică, dar la matematică are 4. A lăsat-o repetentă. Nu pot să spun că este un copil de nota 10, dar a avut media peste 7 anul trecut şi acum nu a reuşit să treacă clasa. Sunt doi copii care au rămas repetenţi şi i-au luat de la Şcoala Bolboşi şi i-au dus la Şcoala Valea. Acum au rămas repetenţi. Unul a cerut deja transferul. Au plecat copii de profesori cu transfer. Am fost la Inspectoratul Şcolar. Am depus o petiţie împotriva şcolii. Se spune că sunt două WC-uri care se fac în Bolboşi costă 800 de milioane. Primarul ne spune că nu se închide şcoala, directorul ne-a spus că se închide. Ne-a spus că nu se poate face transferul copiilor în comună. Am dus tabelul părinţilor, cu semnături. Am făcut cerere să transfer copilul şi mi-a spus că nu poate copilul să plece, că e obligatoriu să rămână în Şcoala Bolboşi”.

Vor să-şi mute copiii la Turceni

În aceeaşi situaţie, sunt şi alţi părinţi din Bolboşi. Au fost anunţaţi că şcoala din Ohaba va fi închisă, dar ei nu îşi pot transfera copiii în altă parte.

Un alt părinte, Claudiu Floare, se declară şi el împotriva desfiinţării şcolii. Dacă aceasta va fi închisă, vrea să-şi mute copilul la Turceni. „Domnul director nu îşi face treaba cu copiii. Nu ne dă transferul. Vor să închidă şcoala. Vor să ne ducă la Bălăceşti. Sunt cam opt kilometri. Copilul meu e la pregătitoare, vă daţi seama, opt kilometri să meargă, nu e semnal, nu e nimic. Domnul primar zice că nu se închide şcoala, domnul director că se închide. Nu vor să ne lase să ne transferăm copiii. Eu vreau să-l duc pe copilul meu la Turceni. Am fost şi la Inspectoratul Şcolar. Ne-a promis că va veni cineva să discute cu domnul primar, cu domnul director. Noi nu vrem să închidă şcoala. E şcoală acolo de 100 de ani. Sunt copii acolo. Nu putem decât să transferăm copiii în altă localitate decât să-i duc la altă şcoală din comună”.

Directorul şcolii nu a putut fi contactat să explice situaţia, însă scandalurile s-au ţinut lanţ, în ultimii ani, la şcoala din Bolboşi. Incidente fie cu profesorii ori cu părinţii au mai fost analizate de primar şi de inspectorii şcolari. Soarta şcolii se va decide luni. Atunci va avea loc o şedinţă la care au fost invitaţi şi părinţii. Întâlnirea va fi organizată la cererea acestora, de Inspectoratul Şcolar şi vor fi dezbateri cu primarul comunei, profesori şi conducerea şcolii.

Vizualizări: 4,742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: