Ajutor pentru Abeel, băiatul premiant rămas sub cerul liber. Donații!

Mobilizare pentru sprijinirea băiatului rămas sub cerul liber, împreună cu bunica sa, după ce locuința le-a fost făcută scrum. Gorjeanul Radu Miruță a anunțat că se implică în sprijinirea familiei. Odată cu el, și alte persoane cu suflet mare au demarat campanii umanitare pentru ca băiețelul care a trecut prin prea multe tragedii să aibă o viață mai frumoasă de acum înainte. Abeel a fost părăsit de mamă când era mic, acum doi ani tatăl i-a fost ucis, iar de câteva zile a rămas și fără casă. Băiatul a terminat clasa a IV-a având în carnet doar calificativul FB.

Radu Miruță a mers vineri în comuna gorjeană Jupânești, să-l cunoască pe micul Abeel, băiețelul de doar 10 ani care a rămas fără un acoperiș deasupra capului. Casa în care locuia cu bunica lui a luat foc și nu se mai poate salva nimic. “Azi noapte (n.r. joi), după ce am terminat o lucrare la serviciu, am citit în Pandurul despre această poveste care îți face părul de găina. Mi-a marcat cele câteva ore rămase de somn, iar când s-a crăpat de ziuă am urcat în mașină și m-am dus la Jupânești pentru a mă asigura despre veridicitatea celor citite și pentru a afla detalii. Am stat de vorbă cu șeful de post și cu primarul (un primar cu suflet cât poate cuprinde). Situatia este 100% validă, iar familia este una serioasă, cuminte, muncitoare și fără vicii”, a scris acesta pe internet, alături de un clip video în care bunica povestește prin câte greutăți a trecut familia.

Abeel-Denis Dat este crescut de bunică. Mama lui l-a părăsit când avea un an și trei luni, iar de atunci nu s-a interesat niciodată de el. Tatăl l-a crescut singur până la 2 ani și 8 luni, bunica fiind plecată la muncă în Italia. Era pe punctul să îl dea la centrul de plasament, pentru că nu se putea ocupa de el. Un italian a convins-o pe bunică să îl ia în Italia. “Mi-a zis, du-te Nicoletă și ia copilul, că Marian nu poate nici să lucreze, nici să stea cu el, unde mâncăm noi amândoi, mănâncă și el”, a povestit femeia. Abeel a făcut grădinița și un an de școală în Italia. Când s-a întors în România, a început din nou din clasa I și a avut până în clasa a IV-a doar calificativul “Foarte bine”.

Tatăl lui Abeel, Marian Dat, a murit acum doi ani, la Pitești, ucis de un coleg de muncă. Bărbatul voia să se angajeze la fabrica de cablaje și era pentru trei luni la instruire la fabrica din Pitești. Într-o seară, mai mulți colegi au pus bani să cumpere mâncare și băutură, să vadă împreună un meci. Tatăl lui Abeel a pus și pentru un coleg care nu avea, dar după meci acesta i-a mai cerut bani și nu a primit. S-a pus cu bătaia pe bărbatul din Jupînești până l-a lăsat fără suflare. “Îi promisese lui Abeel că îl sună dimineața la 8 fără 5, înainte să intre la școală. Băiatul s-a mirat că nu a sunat, dar el murise de seara”, a povestit bunica.

Abeel era singur acasă când a luat casa foc. Bunica era la o femeie din sat de care are grijă, băiatul de 11 ani a încercat să facă focul. O sticlă cu motorină a luat foc, iar băiatul s-a salvat sărind pe fereastră. Casa a ars în proporție de 80%, dar mai sunt două cămăruțe din BCA care pot fi refăcute.

Casa care a ars este într-o zonă greu accesibilă, dar se pare că un localnic este dispus să ofere un teren într-o zonă mai bună, în care să fie construită o nouă casă pentru băiat și bunica lui. “Lucrurile au avansat deja: un localnic ii doneaza un teren lângă mătușa lui, la asfalt, pe care vom începe nouă construcție. Primăria a trimis deja un utilaj pentru a defrișa parcela. Primăria Jupânești a agreat în urma discuțiilor de astăzi (n.r. vineri) să se ocupe de partea birocratică și să ajute cu materialele de care dispune, restul, vom vedea”, a mai anunțat Radu Miruță.

DONAȚII

Miruță a deschis un cont unde oamenii care vor să ajute familia pot dona: „Banii se pot dona în contul RO29INGB0000999908015984, deschis la ING pe numele meu (Miruță Radu-Dinel). În curând va începe și o campanie de fundraising prin intermediul Facebook”.

În paralel, și Cristina Lia din Rovinari, cunoscută pentru desele campanii umanitare, care a ajutat foarte multe familii necăjite, a anunțat că se va implica și în acest caz. Îi va sprijini pe Abeel și pe bunica sa și a făcut apel la toți oamenii care vor să facă o faptă bună să ajute familia să scape din acest coșmar.

Vizualizări: 2,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: