Închisoare pentru agentul denunțat de soția fostului primar din Bîlteni

Un agent al penitenciarului din Craiova a fost condamnat vineri definitiv la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată și trafic de influență. Marius Ungureanu a fost denunțat în decembrie 2015 de soția fostului primar din Bîlteni, Gheorghe Păsărin, acesta din urmă fiind atunci în arest preventiv.

Agentul Marius Ungureanu primise inițial, la Tribunalul Dolj, o condamnare de 8 ani și 6 luni cu executare, dar Curtea de Apel a redus-o la trei ani. Agentul își făcuse un obicei din a cere mici sume de bani de la aparținătorii deținuților. În cele șase săptămâni de monitorizare, acesta a primit 1.300 de lei, 100 de euro, un permis de pescuit, alimente și băuturi alcoolice. Marilena Păsărin, soția fostului primar din Bîlteni, era nevoită să dea acești bani pentru a se asigura că Gheorghe Păsărin este cazat într-o cameră mai curată, cu colegi liniștiți, sau pentru a-i putea da pastile pentru dureri de cap. În cele din urmă, femeia s-a săturat să fie stoarsă de bani și a făcut denunț.

Anchetatorii spun că agentul era cel care aborda aparținătorii cu ocazia unor vizite, preferându-i pe cei din afara județului Dolj. Pe 5 decembrie 2015, agentul Marius Ungureanu a fost reţinut pe 24 de ore, iar pe 6 decembrie a fost arestat preventiv, fiind plasat ulterior sub control judiciar.

Fostul primar din Bîlteni, Gheorghe Păsărin, a fost arestat preventiv în 2015 pentru mai multe infracțiuni, procurorii susținând că a pretins suma de zece mii de lei pentru a aproba banii necesari reabilitării unei biserici din localitate. Păsărin a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare, decizia dată de judecătorii gorjeni la începutul acestui an fiind însă contestată.

Vizualizări: 1,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: