Condamnare pentru un angajat al ISU Gorj

Câteva luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei a dispus instanța pentru un angajat al ISU Gorj implicat într-o poveste destul de încâlcită de acum un an.

Alin Marian Roman a fost trimis în judecată de procurorii militari după ce polițiștii l-au tras pe dreapta, în zona Iezureni, după ce l-au prins la volan cu peste 200 km/h. În mașină se mai afla Ioan Alexandru Chircovici, care a încercat să susțină că el conducea, mașina aparținându-i băiatului omului de afaceri Constantin Râsu. Cercetările au fost făcute de procurori militari pentru că Roman este subofițer, acum el fiind găsit vinovat de instanța de judecată.

„Stabilește în sarcina inculpatului Roman Alin-Marian, pedeapsa de 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de fals în declaraţii. În baza art. 83 Cod penal amână aplicarea pedepsei de 4 luni închisoare în termenul de supraveghere de 2 ani calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești”, a stabilit Tribunalul Gorj. Instanța l-a scutit de emoții pe celălalt inculpat din dosar, deși verdictul de acum nu este definitiv. „Dispune renunțarea la aplicarea pedepsei față de inculpatul Chircovici Ioan Alexandru pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de fals în declaraţii (…). Aplică inculpatului Chircovici Ioan Alexandru un avertisment și atrage atenția acestuia asupra conduitei sale viitoare, în sensul de a nu mai comite infracțiuni, precum și asupra consecințelor la care se expune dacă va mai comite infracțiuni: posibilitatea condamnării sale, respectiv lipsa posibilității de a mai beneficia de instituția renunțării la aplicarea pedepsei”, a decis instanța.

Fiecare din cei doi inculpați a fost obligat de judecători să plătească și câte 500 de lei cheltuieli de judecată.

Vizualizări: 4,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: