Incompatibila Vînă rezistă în funcţie

Iulia Vînă, fosta viceprimăriţă de la Târgu Jiu, este în continuare consilier local, deşi a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a declarat-o incompatibilă. Vînă e încă pe funcţie pentru că ANI nu a comunicat până acum Consiliului Local Târgu Jiu hotărârea instanţei de judecată.

ANI a stabilit că Iulia Vînă s-a aflat în incompatibilitate întrucât, în perioada 2012-2015, a ocupat simultan postul de viceprimar la Târgu Jiu şi de membru în Consiliul de Administraţie al mai multor unităţi de învăţământ din oraş. Iulia Vînă a şi absentat la ultimele şedinţe ale Consiliului Local Târgu Jiu, însă este un obicei practicat în acest ultim mandat de consilier local.

Deşi sunt aproape două luni de când magistraţii instanţei supreme s-au pronunţat în acest dosar, Vînă nu şi-a pierdut până acum calitatea de consilier local. „Nu s-a luat în discuţie, pentru că nu am primit comunicarea de la ANI. Noi nu am fost parte în litigiu. ANI urmează să ne facă comunicarea prin care să solicite luarea de măsuri, de încetare a mandatului. Este obligatoriu. Este o chestiune de timp. Pot să ia certificatul de grefă şi să nu aştepte redactarea hotărârii, ori aşteaptă redactarea hotărârii”, a declarat Grigore Jianu, secretarul municipiului Târgu Jiu.

Cel care îi va lua locul lui Vînă în Consiliul Local este Alexandru Picui, următorul supleant de pe lista PSD Gorj. Teoretic, pentru că social-democraţii spun că nu este nimic bătut în cuie. „Discut cu domnul preşedinte Florin Cârciumaru. Din punctul meu de vedere, este normal ca următorul pe listă să fie promovat pe poziţia de consilier. În politică, orice este posibil”, a comentat Aurel Popescu, preşedintele PSD Târgu Jiu.  

Vizualizări: 1,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: