Cârciumaru vrea scuze de la Vîlceanu. „Drapelul naţional nu se negociază”

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, vrea ca liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, să îi ceară scuze după ce l-a acuzat că a votat împotriva obligaţiei de arborare a drapelului de Ziua Naţională. Cârciumaru recunoaşte că a votat împotrivă în şedinţa de plen, dar spune că a fost pentru în şedinţa de comisie. Scuzele le-ar fi vrut având convingerea că au fost şi liberali care au votat ca el. Votul electronic îl contrazice pe Cârciumaru, toţi liberalii fiind pentru arborarea drapelului.

Senatul a respins în şedinţa din 21 februarie propunerea PNL privind obligativitatea arborării drapelului României pe arterele principale de circulaţie cu cinci zile înainte de 1 Decembrie. A fost cel mai probabil un compromis făcut de PSD cu UDMR. Senatorul PSD de Gorj, Florin Cârciumaru, a votat împotriva arborării drapelului, iar celălalt senator de Gorj, Scarlat Iriza de la ALDE, nu a fost la vot.

Liberalul Dan Vîlceanu a spus că „este un vot şi un gest de condamnat pentru un senator al României care le spunea gorjenilor ca este mândru ca e român”. Vîlceanu a spus că senatorul Cârciumaru a trădat românii chiar în anul centenarului Marii Uniri. „Domnule Cârciumaru, există pentru orice naţiune lucruri nenegociabile. Drapelul naţional nu se negociază. Domnule Cârciumaru, aţi trădat românii în anul centenarului Marii Uniri. În urmă cu 100 de ani parafam marea unire, iar în zilele noastre, PSD atacă România în două puncte esenţiale: simbolurile naţionale şi justiţia”, a scris Vîlceanu pe pagina de socializare.

Cârciumaru: PSD ar trebui să mă certe

Florin Cârciumaru şi-a explicat votul la Interviurile Infinit FM: „Ar trebui să îşi ceară scuze public, pentru că lucrurile stau în felul următor. Iniţiatorul proiectului respectiv este deputatul Roman de la PNL, care este preşedintele Comisiei de administraţie de la Camera Deputaţilor. A venit special la mine şi m-a rugat să îl ajut să treacă proiectul prin Comisia de administraţie de la Senat, care a dat aviz pozitiv pe acest proiect. Dacă ar fi cineva să mă certe pentru acest raport de admitere ar fi domnul Dragnea şi PSD, în niciun caz Dan Vîlceanu, pentru că eu mi-am făcut datoria ca preşedinte al Comisiei de administraţiei, dar în plen nu stabilesc eu majoritatea. Mi-a adus acuze degeaba”.

Cârciumaru nu a putut explica de ce PSD a fost împotriva acestui proiect: „Nu ştiu, nu comentez, pentru că pe lângă senatorii PSD au votat şi alţi senatori”, a spus Cârciumaru. Senatorul crede că au fost şi liberali care au votat ca el. „Dacă eram inspirat să iau şi eu votul, poate că au votat şi de la PNL şi îi ceream domnului Vîlceanu să îşi ceară scuze, cum a făcut cu domnul Iriza”, a mai spus Cârciumaru.

Votul electronic arată însă că toţi cei 18 senatori PNL au votat proiectul de lege, care a fost respins cu 48 de voturi de la PSD, 6 de la ALDE, 6 de la UDMR şi 2 de la USR.

Vizualizări: 1,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: