Face închisoare pentru că nu a plătit amenda!

Un scandal în care a fost implicat în 2014 un tânăr din Alimpești, alături de alți câțiva din localitate, dar și din județul Vâlcea, îl trimite acum în spatele gratiilor pe individul respectiv. Scandalagiul cu pricina, Cristian Tetea, scăpase până anul acesta de ceea ce se temea cel mai mult, respectiv o pedeapsă privativă de libertate, el și alți amici de-ai săi judecați în dosar fiind sancționați cu amenzi penale.

În cazul său magistrații au decis o pedeapsă de 6600 de lei din care au fost deduși 30 de lei, echivalentul unei zile de închisoare, respectiv cele 24 de ore petrecute de acesta în baza unei ordonanțe de reținere.
În momentul în care judecătorii au dat verdictul, inculpatul a și fost avertizat că riscă să ajungă după gratii dacă nu tratează serios problema amenzii primite. „Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 alin. 1 şi 3 Cod penal care prevăd că, dacă persoana condamnată, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare şi, în cazul înlocuirii pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii unei zile-amendă îi corespunde o zi de închisoare”, se arată în decizia instanței.
Tetea a făcut cum a știut mai bine și a ajuns în postura în care Biroul Executări Penale din cadrul Judecătoriei Novaci să ceară transformarea amenzii aplicate de instanță în închisoare. În iunie anul acesta individul a pierdut într-o primă fază procesul respectiv, dar nu a făcut nimic altceva în afară de a contesta sentința, sperând că va avea câștig de cauză. A pierdut însă și la Tribunalul Gorj și, ca urmare, cele decise la Novaci îi sunt clar nefavorabile, el având de executat acum câteva luni de pușcărie, fiind unul dintre puținele cazuri din județ în care o amendă e transformată în închisoare. „Dispune înlocuirea amenzii penale în cuantum total de 6570 lei, echivalentul a 219 zile-amendă, la plata căreia a fost obligat persoana condamnată Tetea Cristian (…)prin Sentinţa penală nr. 311 din data de 24 noiembrie 2015 a Judecătoriei Novaci, definitivă la data de 15.12.2015, prin neapelare, cu pedeapsa închisorii de 7 luni şi 9 zile, unei zile-amendă corespunzându-i o zi de închisoare”, au stabilit judecătorii.

Vizualizări: 1,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: