Infirmieră medicală filmată în timp ce încarcă varză într-o mașină. Spitalul face anchetă

O infirmieră din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, de la Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, a fost filmată, în seara zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, în timp ce încărca varză în portbagajul unui autoturism. Transferul verzei dintr-o mașină în alta a fost făcut în plină strada, chiar lângă sediul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, circulația fiind blocată. Aceasta avea chiar mănuși pe mâini când transfera varza. Mai mult decât atât, circulația pe stradă a fost în acest timp.

Imaginile au fost postate pe Facebook de jurnalistul Claudiu Matei.

Conducerea spitalului a demarat o anchetă, pentru a se stabili dacă infirmiera medicală se afla în timpul programului de lucru. În funcție de rezultatele cercetărilor, aceasta riscă sancțiuni aspre.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a dispus începerea unor verificări, astfel că, în cursul zilei de mâine, luni, va fi constituită o comisie de cercetare disciplinară. 
„În ultimii ani, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au făcut investiții majore în aparatură, mai multe secții au fost modernizate, totul pentru ca pacienții, dar și angajații unității, să beneficieze de condiții mult mai bune. Atitudinea unor asemenea angajați, precum doamna din filmare, nu este acceptată și aduce grave prejudicii de imagine unității medicale. Voi constitui o comisie de cercetare disciplinară, căci aceste fapte nu pot rămâne nesancționate. Probabil, dacă se întâmpla așa ceva în sistemul privat, persoana în cauză avea deja desfăcut contractul de muncă. În sistemul de stat, legislația nu este atât de permisibilă, trebuie constituite aceste comisii de cercetare disciplinară care să stabilească gravitatea faptei în funcție de care se vor aplica sancțiuni”, transmite Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Vizualizări: 2,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: