Românii pot călători în Turcia fără izolare sau carantină

Românii pot acum merge în Turcia fără grija izolării sau carantinei nici la plecare şi nici la întoarcere. Autorităţile din Turcia nu impun izolarea, dar fac teste aleatorii pentru COVID-19, care însă sunt suportate de turci

Turiştii români pot călători din nou în Turcia fără a intra în izolare la întoarcere, după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Din  data de15 august tour-operatorii au anunţat că reia şi cursele charter pentru Antalya.

“E foarte bine că a mai apărut o nouă destinaţie, având în vedere că până acum turiştii noştri aveau de ales între ofertele din România, Grecia şi Bulgaria, iar Antalya a fost mereu o destinaţie căutată de turiştii români.  Cu siguranţă se vor mai înscrie turişti, pentru că turcii au venit şi cu oferte foarte bune, minus 20 – 30%. În plus, sejururile în Antalya se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă sanitară pentru turişti, indiferent de naţionalitate, hotelierii turci investind bani şi resurse pentru respectarea regulilor sanitare în interiorul resorturilor”, a declarat , a declarat, luni, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea.

Pentru intrarea în Turcia, turiştii români nu sunt obligaţi să prezinte rezultatul negativ al unui test Covid-19, aşa cum se întâmplă în Grecia, autorităţile aeroportuare făcând testări aleatoriu celor care intră în ţară.

Turiştii pot să cumpere totuşi opţional asigurări pentru eventuale cheltuieli generate de posibilitatea apariţiei acestei boli, preţul fiind între 14 şi 20 de euro. De asemenea, este recomandabilă o asigurare de călătorie care are şi componenta Covid, aceasta fiind doar de 68 de lei la plecarea din ţară.

Turcia a reintrat în “zona verde”, după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune izolarea la domiciliu 14 zile la întoarcerea în România.

Această listă a intrat în vigoare luni  27 iulie şi tot de la aceasta dată a fost ridicată interdicţia de zbor spre Turcia, după cum a anunţat ROMATSA.

Vizualizări: 1,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: