Infractorii din politică vs. infractorii din Justiție-SRI

Comisia de control a SRI lucrează intens la demolarea Justiției. Tot felul de oameni cu probleme penale se perindă pentru a da informații despre Binom, despre cum SRI și DNA făceau execuții politice, economice sau de altă natură.

Primul la comisie a fost Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, inculpat în vreo două dosare penale. Au urmat Udrea, Bica, Ponta, Băsescu, Adrian Sârbu, Mitică Iliescu, Titus Corlățean și alții. Unii cu mai multe dosare penale, alții cu mai puține. Unii făcuți scăpați de justiție, alții de-a dreptul hărțuiți.

Infractorii din politică vor să pună mâna pe Justiție, iar comisia de control a activității SRI este complice. Nu mai puțin adevărat este că infractorii din Justiție și SRI, despre care vorbesc infractorii din politică, sunt cât se poate de reali. În România nu s-ar fi putut da tunurile astea de miliarde de euro în ultimii ani fără protecția DNA și SRI, fără oamenii din alte instituții controlați de DNA și SRI.

Nu știu unde va duce acest război între două găști de infractori care de doi ani nu se mai înțeleg pe cașcaval. Nu sunt semne că va câștiga societatea. România nu va câștiga decât dacă adevărul va fi spus până la capăt, dar nu de politicienii-infractori sau de procurorii-infractori. România va câștiga atunci când adevărul va fi spus de oamenii cinstiți din SRI, din DNA, din instituții, din presă, din partide. Ei trebuie să vorbească și să se facă auziți.

Altfel, indiferent ce tabără câștigă dintre cele care se luptă acum, vor câștiga infractorii. La figurat, firește, că nu vorbim aici de oameni condamnați. Vorbim însă de oameni care au adus România în această situație.

Ieri a trecut pe la comisie fostul ministru Corlățean, care a vorbit despre presiunea pusă de doi ambasadori pentru a o numi pe Kovesi la conducerea Parchetului. Complet nefiresc. Dar, la fel de nefiresc este ca dosarul penal deschis după ce Corlățean a încercat să blocheze votul din Diaspora să rămână nefinalizat după atâția ani.

Realitatea este că DNA, ANI și alte instituții de gen sunt eficiente doar pe hârtie. Marile jafuri sunt în continuare acoperite, vezi cazul Best Recuperare – SNLO sau BVA Coal – CEO, afaceri tip protejate de sistem. La Agenția Națională de Integritate, lucrurile sunt și mai grave, marile averi dobândite ilegal fiind ascunse opiniei publice, în timp ce sunt fugăriți mii de primari și consilieri pe motiv că sunt prin consiliile de administrație ale școlilor sau ale societăților de salubritate.

Vizualizări: 747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: