Îngerul păzitor şi arhanghelii!

Preşedintele Băsescu pare că s-a hotărât să se despartă definitiv de actualul PDL, dar tot el anunţă o luptă dură între aşa-zisele gărzi ale partidului. Interviul pe care l-a dat marţi seara Televiziunii Române a clarificat un singur lucru şi anume acela că este interesat de PDL numai în măsura în care partidul, la congresul din primăvară, va alege în structurile de conducere şi în funcţia de preşedinte oameni din garda nouă.

Împărţirea partidului în garda veche asociată tripletei BVB (Blaga, Videanu şi Berceanu) şi garda nouă asociată cvartetului MPVB (Macovei, Preda, Voinescu şi Baconschi) implică fricţiuni inerente alimentate din plin de Băsescu. Acesta se străduieşte să zugrăvească oricând şi oricui că vechea gardă nu e ce trebuie pentru acest partid care s-a identificat de-a lungul timpului, spune preşedintele, cu o atitudine reformistă şi reformatoare, modernă şi modernistă. Mai mult, Băsescu introduce, chiar dacă pe uşa din spate, ideea că vechea gardă ar avea multe în comun cu elemente cuprinse în codul penal cum ar fi corupţia sub toate formele ei. Este drept că şi PDl-ul îi dă apă la moară în sensul că recent s-a opus arestării deputatului Păsat, care oricum l-ai lua, oricum l-ai da tot a interlop miroase. Preluarea lui Păsat de la liberali le-a făcut acestora un bine, dar ar fi interesant de ştiut care dintre democrat-liberali şi-a făcut păcate şi l-a adus pe Păsat în PDL ca pe un trofeu preţios în condiţiile în care acum individul a devenit motiv de dihonie între partid şi preşedinte!

Este tot mai evidentă intenţia preşedintelui de a impune în fostul său partid oameni care achiesează la viziunea sa de anticorupţie într-un fel foarte personal. Este lăudabilă şi binevenită dorinţa de curăţenie a preşedintelui chiar dacă doar acum deşi nu pot să nu mă întreb de ce doar acum- Interesantă şi dorinţa domniei sale de a vedea Regina din piramida şpăgilor, mai ales că astfel de regi şi regine sunt peste tot, în toate partidele. Problema este pe care ne-o va arăta preşedintele.

Nu cred într-o curăţenie absolută a sistemul corupt din statul românesc pentru că nu s-a mai întâmplat nicăieri în lume. Dar timpul e înainte, avem răbdare, vom trăi şi vom vedea, iar unii dintre noi vom şi vota!

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: