Se plimbau cu troleul fără bilet

Opt persoane de etnie romă care circulau ilegal în mijloacele de transport în comun au fost amendate, miercuri, de polițiștii locali din Târgu Jiu. Valoarea sancțiunilor a fost de 800 de lei. Persoanele în cauză au fost aduse la sediul instituției în vederea legitimării.

Periodic, polițiștii locali desfășoară acțiuni împreună cu angajații Transloc, pentru identificarea persoanelor care călătoresc fraudulos. „În primele zile ale lunii aprilie au fost depistate 34 de persoane care călătoreau fără să aibă asupra lor bilete sau abonamente, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 3.500 lei”, a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

Călătoria fără bilet, abonament sau altă legitimație de călătorie constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 250 lei. Totodată, refuzul prezentării organelor de control a biletelor, abonamentelor, sau a actelor de identitate pentru justificare, dacă este cazul, se sancționează cu amendă de la 100 lei la 350 lei.

Vizualizări: 513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: