Mușcată de Rottweilerii vecinilor

Prin clipe de groază a trecut o femeie din Fărcășești, care a fost atacată de câinii unor vecini din apropiere. Doi Rottweileri s-au năpustit pe ea chiar când încerca să iasă pe poartă afară din curte pentru a merge până la un magazin. Câinii sunt singuri, stăpânii fiind plecați din țară, de hrana lor ocupându-se o rudă a proprietarilor. De regulă sunt legați în vecinătatea casei, dar nu se știe deocamdată cum au scăpat de lanțurile de la gât și au ajuns să atace prima persoană pe care au întâlnit-o pe stradă.

Ana Temelie și-a văzut pur și simplu moartea cu ochii, după ce a fost pusă la pământ de animalele care și-au înfipt colții în ea. „Un pas am apucat să fac la poartă ca să ies din curte, că ei erau aici. Cățeaua a mârâit la mine, m-a apucat de picior, m-a mușcat de câteva ori, iar apoi am simțit cum îmi curge sânge. A dat cu mine în canalul de la poartă, am căzut în fund și, de frică, m-am lăsat ușor pe spate. I-am văzut pe amândoi cum veneau spre mine să mă ia de piept sau de față, nu mai știu pentru că m-am apărat cu mâna și m-au mușcat de mână. Curgea sânge peste tot. Un fost coleg care mă știa de când lucram aici la mină m-a auzit țipând și a sărit cu un par de a dat câinii la o parte. Mă omorau aici și mă lăsau lată, dacă nu interveneau oamenii. Am discutat cu cei care au sărit să mă apere și mi-au povestit că nu mai știam ce fac, așa de speriată eram”, a povestit femeia.

„Sunt bestii. Te dărâmă dacă te prind”

Soțul femeii a fost cel care a sunat la 112 după Ambulanță, imediat după ce, la rândul său, a fost sunat și anunțat de cele întâmplate. „M-a sunat un fost coleg de-al ei să îmi spună ce s-a întâmplat și eu, știind cât de periculoși sunt câinii, am sunat după salvare fără să mai stau pe gânduri, că mi-am dat seama cât e de grav. Hainele ei sunt franjuri, norocul e că au auzit-o oamenii țipând și au apucat să sare ca s-o ajute. Câinii ăștia care au atacat-o sunt dintr-ăia dedicați trup și suflet stăpânului. Pentru ei nu există altcineva. Te dărâmă dacă te prind. Sunt bestii. Eu nu m-am certat cu vecinii, pot să își mai ia zece dacă vor, dar să își facă gard, să aibă grijă de ei. Dacă prindeau copii sau nu erau oamenii să sară în ajutor, despre ce vorbeam acum?”, spune Dumitru Temelie, soțul victimei.

În urma incidentului respectiv polițiștii au deschis un dosar penal, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, menționând că cercetările vizează comiterea infracțiunii de neluare a măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin. Fapta respectivă este pedepsită de legislația în vigoare cu amendă sau închisoare de până la 3 ani.

Vizualizări: 3,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: