Când trebuie plantați bulbii de gladiole în grădină!

Gladiolele sunt flori impresionante care adaugă un plus de eleganță grădinii pe timp de vară. Cu texturi minunate, culori bogate și strălucitoare și forme neobișnuite, pot fi atât elegante încât vă schimbă total aspectul grădinii.

Gladiolele sunt, în multe privințe, ca laleaua de vară, fac flori fantastice și este ușor să le cultivi. Ca toți bulbii buni de grădină, dacă știți când și cum să îi plantați vor înflori la momentul potrivit. 

Gladiolele au nevoie de un sol bogat, dar bine drenat. Pe pământul unde le plantați ar trebui să adăugați doi cm de nisip sau nisip horticol la baza găurii în care sunt plantați bulbii.  

Gladiolele au nevoie de o poziție adăpostită de vânt dar în plin soare, acestea având nevoie de multă lumină și căldură.

Dacă plantați gladiolele în ghivece o puteți face în lunile martie sau aprilie, dar ai grijă să le poți pune undeva unde este multă lumină și să fie ferite de îngheț.

Gladiolele pot fi plantate direct în pământ în luna mai, după ce a trecut ultimul îngheț de aprilie, în funcție și de locul în care locuiți.

Bulbii de gladiole pot fi plantați direct în grădină din mai până în iulie. Utilizați un jardinier pentru bulbi pentru a crea găuri de aproximativ 15 cm  adâncime. Adâncimea găurii ajută la menținerea plantelor în poziție verticală atunci când vor crește. Dacă faceți grădinărit pe argilă, adăugați 2 cm de nisip sau nisip horticol în gaura în care veți planta bulbii apoi acoperiți cu pământ și compost. Acest lucru va ajuta la hrănirea bulbilor și, de asemenea, va reține apa. 

Dacă ați cumpărat destul de mulți bulbii, nu-i plantați pe toți deodată. Plantați bulbii la fiecare două săptămâni, de la începutul mai până în iulie, pentru a da o succesiune de flori pe  timpul verii și al toamnei.

Gladiolele vor avea nevoie și de suport. Pentru a evita străpungerea bulbilor, suportul de susținere este mai sigur să fie înfipt înainte de a  planta bulbii.  Gladiolele vor înflori la trei luni după plantare.

Galerie foto


Vizualizări: 30,915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: