INIŢIATIVĂ! Consultaţii gratuite pentru copiii şi bătrânii din zonele defavorizate ale Gorjului

Proiect extrem de important pentru comunitățile sărace ale județului Gorj. Un tânăr târgujian își propune să ducă o echipă de medici în satele defavorizate ale Gorjului pentru a oferit consultații gratuite atât bătrânilor, cât mai ales copiilor rămași singuri pe lume. Radu Miruță este inițiatorul acestui proiect și sunt semne că mai mulți medici se vor implica în această acțiune.

„Medici fără de arginți - un medic voluntar te vizitează” este proiectul tânărului Radu Miruță care își propune să convingă cât mai mulți medici din Gorj să meargă în comunitățile sărace și să ofere consultații acelor persoane care n-au fost în viața lor la doctor. Ideea a pornit de la campania derulată de Crăciun, când sute de cutii cu cadouri au ajuns în mâinile nevoiașilor. „Atunci am împărțit peste 700 de cutii cu cadouri, deci efectiv am mers la 700 de case și am rămas extrem de impresionat de ce am văzut acolo. Am văzut atunci copii care aveau probleme de sănătate pe care efectiv nu le tratau pentru că nu merg la medic. Unii se uitau cruciș, alții erau cocoșați, alții cu dantura strâmbă. Este ridicol să-i întrebi dacă merg la doctor, când casa pică pe ei, n-au părinți. Sunt lucruri care pot fi corectate extrem de ușor, însă acei copii n-au pe nimeni. De aici a venit ideea mea”, a spus Radu Miruță. Tânărul a purtat deja primele discuții cu o clinică de sănătate, dar și cu câțiva medici, iar semnale sunt bune.

Tânărul își dorește să invite în acest proiect și farmaciile din Gorj. „Sunt oameni care răspund la lucruri serioase. Deja am purtat primele discuții, sunt medici care vor să se implice, urmează și alte discuții și sperăm să atragem cât mai mulți. Ne-am gândit și la farmacii”, a spus Radu Miruță.

Primele consultaţii

Şi cum cazuri sunt multe, tânărul voluntar își propune să încropească o listă de priorități. Astfel, în săptămâna 21-28 aprilie, medicii vor merge în satele din comuna Roșia de Amaradia. „Inițial o să mergem în satele de pe raza comunei Roșia de Amaradia, acolo am identificat cele mai multe nevoi. Credeam că am văzut destul de multe lucruri în viața asta, dar pe mine m-a mișcat ce am văzut acolo. Sunt sigur că putem reuși, trebuie doar să găsim medici care să se implice și oameni care să ajute”, a spus Radu Miruță. 

Vizualizări: 1,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: